Search

Pariški noćni klub El Silencio otvara beach bar na Ibizi - mi smo oduševljeni!

Pariški noćni klub El Silencio otvara beach bar na Ibizi - mi smo oduševljeni!

Tekst: BURO.

Desetljeće od otvaranja kultnog noćnog kluba u Parizu, Silencio svojoj priči dodaje novu epizodu. Nakon avangardnog kluba u 18. arondismanu koji je već ušao u legendu, koncept se širi s novim lokalom na Ibizi. Zapravo, tek otvoreni El Silencio je mnogo više od restorana ili bara, to je eksperimentalni klub dizajniran za kreativce iz cijelog svijeta. Kako kažu, željeli su napraviti utočište za sve one koji su u potrazi za sobom i izgubljenom inspiracijom.

Pariški noćni klub El Silencio otvara beach bar na Ibizi - mi smo oduševljeni! (фото 1)
Pariški noćni klub El Silencio otvara beach bar na Ibizi - mi smo oduševljeni! (фото 2)

El Silencio se sastoji od tri dijela, tu je restoran na plaži (stolovi su postavljeni direktno na pijesak), moderan tapas restoran pored bazena i koktel bar i chill zona koja će također služiti i kao svojevrsni izložbeni prostor, odnosno dio za instalacije. Sve zajedno je jedan prelijepi kaos koji priziva atmosferu u slobodu sedamdesetih godina. El Silencio budi nostalgiju, nadu i blagostanje. Jednostavnost, kvaliteta, udobnost i komunikacija su u srži tog koncepta.

Pariški noćni klub El Silencio otvara beach bar na Ibizi - mi smo oduševljeni! (фото 3)
Pariški noćni klub El Silencio otvara beach bar na Ibizi - mi smo oduševljeni! (фото 4)

Silencio je već postao poznat po svojim pop-up izdanjima koja prate sve najznačajnije svjetske umjetničke smotre kao što su Miami Art Basel, Cannes Film Festival i Venice Biennale. Tako da ne iznenađuje chill out dio u kojem dominira ogromna instalacija umjetnice s Ibize Mirande Makaroff „The Octopus Visit“. Za razliku od kluba u Parizu i pop-up izdanja koja su odvažna i ekscentrična, restoran na Ibizi je s namjerom jednostavan i u apsolutnoj harmoniji s prirodom. Za uređenje je bio zadužen studio s Mallorce MoreDesign, oni su dobili zadatak da udahnu novi život lokaciji gdje je već postojao restoran i sve pretvore u šarmantnu kolibu kraj plaže. Kuhinju vodi Jean Imbert koji s Pharellom Williamsom drži uspješan restoran u San Tropeu ToShare. Sve koji su imali priliku posjetiti taj restoran obradovat će činjenica da će El Silencio nuditi neke od poznatih ToShare specijaliteta kao što su krumpir vafli s avokadom i slatko-slana salata s jagodama i fetom. Jelovnik je zapravo mediteranski s pomakom koji će učiniti ovo mjesto prepoznatljivim među gastronomima.

Pariški noćni klub El Silencio otvara beach bar na Ibizi - mi smo oduševljeni! (фото 5)
Pariški noćni klub El Silencio otvara beach bar na Ibizi - mi smo oduševljeni! (фото 6)
Pariški noćni klub El Silencio otvara beach bar na Ibizi - mi smo oduševljeni! (фото 7)

Za koktele je zadužen je Argentinac Diego Cabrera, vlasnik bara Salmon Guru koji je na listi 50 najboljih koktel barova na svijetu. On je poznat po svom eksperimentalnom pristupu, a za koktele koje će služiti na Ibizi inspiraciju je pronašao na otoku, Orange Blossom, Ultramarine i One of Us su samo neke od originalnih receptura koje su posebno smućkane za ovo mjesto.

Pariški noćni klub El Silencio otvara beach bar na Ibizi - mi smo oduševljeni! (фото 8)
Pariški noćni klub El Silencio otvara beach bar na Ibizi - mi smo oduševljeni! (фото 9)

Naravno da su očekivanja velika kada govorimo o programskom dijelu i djeluje da će ona biti u potpunosti opravdana. Tokom ljetnih noći organizrat će projekcije filmova i živu muziku, a o ponudi će se brinuti Arman Naféei koji je odgovoran za glazbeni program klubova kao što su The Boom Boom Room, Sunset Beach u Hemptonima, Chiltern Firehouse u Londonu i Chateau Marmont u Los Angelesu. Sudeći po svemu najavljenom, uz činjenicu da plaža Cala Moli ima direktan pogled na spektakularne zalaske - čeka nas sjajno ljeto!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više