Search

Pet prijedloga kako da vaš dom počne sličiti na set Wesa Andersona

Pet prijedloga kako da vaš dom počne sličiti na set Wesa Andersona

Tekst: BURO.

Vizualni maestro i jedan od rijetkih suvremenih redatelja čiji je stil u tolikoj mjeri prepoznatljiv, svakim novim ostvarenjem pomiče granice estetike. Simetrija, geometrijske šare, prigušene verzije osnovnih boja, vintage elementi… Sve je to dio njegovog rukopisa, a pažnja koju posvećuje detaljima stvari diže na još viši nivo. Svaki prostor u koji Wes umiješa prste postaje inspirativna oaza gdje bismo s lakoćom prevazišli svaku kreativnu blokadu.

I dalje smo opsjednuti hotelom Grand Budapest i premda u njemu ne možemo živjeti, možemo napraviti da naš dom počne barem malo sličiti na isti, a evo i kako.

Boje

Pet prijedloga kako da vaš dom počne sličiti na set Wesa Andersona (фото 1)

Jarko crvena, ljubičasta, roza... Tko je rekao da zidovi moraju biti bež boje? Napravite od svog prostora kreativnu oazu, okružite se tonovima koji dobro utječu na vaše raspoloženje i ne ograničavajte se u procesu. Narančasta sofa, crno bijeli tepih i šareni jastuci? Može, sve može! Za dozu inspiracije, podsjećamo vas na prelijepi stan u kojem bi i sam Anderson poželio živjeti.

Simetrija

Pet prijedloga kako da vaš dom počne sličiti na set Wesa Andersona (фото 2)

Ono u čemu Anderson ostaje dosljedan u čitavom procesu igranja bojama, vintage komadima i detaljima jest simetrija. Dakle, nju možete iskoristiti kao polaznu osnovu na samom početku planiranja i na tu bazu dodati ostale elemente koji dišu malo slobodnije. Za smirenost - simetrija, za osjećaj da ste u vlastitoj kući u Wonderlandu - pratite ostale savjete.

Miks modernog i vintagea

Pet prijedloga kako da vaš dom počne sličiti na set Wesa Andersona (фото 3)

Fleka concept

Vintage struja nije zahvatila samo modnu industriju, već se u sve većoj mjeri prelijeva i na druge i to možemo reći, prilično uspješno. Val je zahvatio i uređenje domova u kojem igra možda sporednu, ali jednako važnu ulogu u krajnjem ishodu. Vintage fotelja, pisaća mašina ili set šalica- sve je dopušteno. Ovdje je vjerojatno i najveći prostor za igru i istraživanje, stoga uživajte u procesu.

Detalji

Pet prijedloga kako da vaš dom počne sličiti na set Wesa Andersona (фото 4)

Iskra Art Print

Lampa, svijećnjak, poster- bilo koji od ovih naizgled sporednih detalja može napraviti očitu razliku. U tim malenkostima se zapravo krije pečat autentičnosti, a ako vam je na umu uređenja interijera po zapovijedima gospodina Wesa, bez toga nemojte ni započinjeti ovaj proces.

Prstohvat odvažnog i neočekivanog

Pet prijedloga kako da vaš dom počne sličiti na set Wesa Andersona (фото 5)

Pako Nao

Iako je Wes poznat po simetričnosti, još jedan važan dio njegovog vizualnog identiteta je upravo taj zaokret u neočekivano. To je, zapravo, ono što ga u najvećoj mjeri izdvaja. Momentalno je prepoznatljiv, ali uvijek uspije iznenaditi. Dakle, iako ste se opredijelili za jedan stil u uređenju doma ili određenu paletu boja, dopustite sebi da se poigrate s dijametralno suprotnim elementom i gledajte kakav će to efekt imati na cjelokupan prostor. Potpisujemo, sjajan!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više