Search

Hotel koji je Pharrell Williams otvorio u Miamiju pravi je pastelni san

Hotel koji je Pharrell Williams otvorio u Miamiju pravi je pastelni san

Tekst: BURO.


Kakav hotel možete očekivati od autora i izvođača planetarnog hita „Happy“? Ako su vam asocijacije: sretno, veselo, utješno i optimistično, onda ste apsolutno u pravu! Goodtime hotel u Miamiju je utjelovljenje dobre vibre, sretnih misli i nekog boljeg bajkovitog svijeta o kojem sanjarimo. Pharrell Williams se na ovom projektu udružio s ugostiteljskim poduzetnikom Davidom Grutmanom, a zajedno su 5 godina radili na hotelu od 266 soba. Za interijer je bio zadužen dizajn super star Ken Fulk, a inspiraciju su pronašli u art deco utjecajima koji su jasno vidljivi u susjedstvu hotela.

Hotel koji je Pharrell Williams otvorio u Miamiju pravi je pastelni san (фото 1)
Hotel koji je Pharrell Williams otvorio u Miamiju pravi je pastelni san (фото 2)
Hotel koji je Pharrell Williams otvorio u Miamiju pravi je pastelni san (фото 3)

Kako se radi o ogromnom projektu, na njemu su bili angažirani i arhitekt Morris Adjmi i pejzažni arhitekt Raymond Jungles, kao i izvođači Eric Birnnaum i Michael Fascitelli. Svi oni su se složili da bi hotel trebalo imati vibru nekadašnjih resort hotela, ali u suvremenom remiksu. Posebnu pažnju posvetili su izboru palete boja, kombinacija ružičaste i mint se provlači cijelim prostorom, a također tu su i elegantne pruge, murali s tropskim motivima, trska i namještaj inspiriran oblikom školjke.

Hotel koji je Pharrell Williams otvorio u Miamiju pravi je pastelni san (фото 4)
Hotel koji je Pharrell Williams otvorio u Miamiju pravi je pastelni san (фото 5)

Sobe i apartmani opremljeni su u sličnom stilu, uz zabavne detalje koji će učiniti ovo mjesto drugačijim od drugih, poput custom made draperija s iscrtanim konturama lica, starinskih telefona s brojčanikom u rozoj i zelenoj boji, svijeća u obliku srca, kao i kućnih ogrtača u leopard printu (naravno u zelenim i ružičastim nijansama) koje gosti mogu nositi i van svoje sobe. Poigrali su se čak i s uvijek dosadnim tepisonima u hodnicima hotela, odlučili su za zeleno bijeli tepih koji kao print ima otiske bosih stopala. Kako interijerist kaže taj detalj ga podsjeća na djetinjstvo i period kada je bilo bitno samo zabavljati se i što duže ostati u igri.

Hotel koji je Pharrell Williams otvorio u Miamiju pravi je pastelni san (фото 6)

Iako sobe izgledaju sjajno, javni prostori u hotelu su ono što obara s nogu! Postoji biblioteka koju Ken opisuje kao „nešto što je izašlo iz uma Margot Tenenbaum“. I zaista sve je obojeno bojom breskve, stolčići imaju postolja od mesinga u obliku ananasa, a gosti su pozvani da listaju knjige na pink sofi koja je ukrašena tirkiznim resama. Upravo se tu vidi jedna od najjačih strana Kena Fulka, a to je postizanje savršene ravnoteže između razigranosti i elegancije. Ta linija je tanka, ali on je uspijeva izbalansirati bez greške.

Hotel koji je Pharrell Williams otvorio u Miamiju pravi je pastelni san (фото 7)
Hotel koji je Pharrell Williams otvorio u Miamiju pravi je pastelni san (фото 8)

Najbolji dio hotela možda je ipak „Strawberry Moon“, hotelski restoran s vanjskim bazenom koji je naziv dobio po fazi u kojoj je mjesec bio na dan kad su Pharrell i David potpisali ugovor o izgradnji hotela. Bazen je okružen privatnim kabinama od tekstila, ležaljke su roze, a suncobrani na pruge u mint i bijeloj boji. Ne šalimo se kad kažemo da su se na ovom mjestu inspiracija i moodboard ispoštovali do najsitnijeg detalja. A sve je podignuto na još viši nivo pažljivim dizajnom dvorišta u kojem se nalazi nebrojeno vrsta drveća, biljaka i puzavica po izboru Raymonda Junglesa. Sve izgleda toliko nestvarno da nam jednostavno dođe da zapjevamo "clap along if you feel like happiness is the truth"!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više