Search

Pogled uz koji bismo se voljeli probuditi

Pogled uz koji bismo se voljeli probuditi

Rezidencija Amchit u Libanonu


Image: blankpagearch.com

Rezidencija Amchit u Libanonu uvjerljivo je pri vrhu najprivlačnijih samačkih prostora, idealna za odlične partyje, ali i za opuštanje uz čašu vina i savršen pogled na pučinu

Projekt je osmislio studio Blankpage Architects smjestivši kuću na rub litice samo s neprekinutim morskim prostranstvom ispred nje. Terasa na krovu oblikovana je u poput drvene šetnice s osvijetljenim bazenom u sredini, idealnima za organiziranje najboljih 'pool partyja'. Ista daščana konstrukcija spaja i prostorije na nižim nivoima poput mosta koji vodi od krovne terase s bazenom i glavne spavaće sobe do unutrašnjosti u kojoj je velika dnevna soba, blagovaonica, kuhinja te stepenice koje vode na još jednu terasu zamišljenu kao lounge zonu. Ovdje se pak možete odmoriti udobnim foteljama uz čašu vina i zalazak sunca, a arhitekti su i ovdje dodali jedan manji 'infinity' bazen. 

Pogled uz koji bismo se voljeli probuditi (фото 1)

Staklenu rezidenciju upotpunjuju drvenasti tonovi te tople nijanse sive, bež i bijele boje. Tome kontrast daje čelični okvir koji donosi osjećaj suvremenosti u konstrukciju. Prostorije su maksimalno rastvorene te tako energija neometano teče iz sobe u sobu. Kako bi se upotpunio lagodan osjećaj koji izaziva dizajn kuće, oko nje su zasađeni limuni, masline i palme u čijoj sjeni se putem kamenih stepenica spuštate do razine plaže i mora. Ono što se nama najviše sviđa je, razumljivo, glavna spavaća soba iz čije ostakljene površine se pruža panoramski pogled na morski beskraj što buđenja u ovom krevetu zasigurno čine nezaboravnim.

Pogled uz koji bismo se voljeli probuditi (фото 2)Pogled uz koji bismo se voljeli probuditi (фото 3)Pogled uz koji bismo se voljeli probuditi (фото 4)Pogled uz koji bismo se voljeli probuditi (фото 5)Pogled uz koji bismo se voljeli probuditi (фото 6)Pogled uz koji bismo se voljeli probuditi (фото 7)Pogled uz koji bismo se voljeli probuditi (фото 8)

Pogled uz koji bismo se voljeli probuditi (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više