Search

Pogledajte hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall

Pogledajte hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall

Tekst: BURO.


Kome nedostaje Pariz? Ili da preformuliram: kome nedostaje barem mogućnost odlaska u Pariz? Još uvijek se ne možemo približiti francuskoj prijestolnici, ali to ne znači da nećemo pomno pratiti sve što se tamo zbiva i to zahvaljujući društvenim mrežama. Ako ste slični meni onda vjerojatno imate 123 sačuvana mjesta na vašoj „Google Pariz mapi“, a čak i da niste toliko štreberski nastrojeni sigurno u glavi sklapate neformalan plan gdje biste sve voljeli otići sljedeći put kada se dokopate tog čarobnog grada. Obavezno na listu dodajte i hotel Hotel Les Deux Gares!

Pogledajte hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall (фото 1)
Pogledajte hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall (фото 2)
Pogledajte hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall (фото 3)

Hotel je počeo s radom prošli tjedan, a radi se o novitetu iz male hotelske grupacije Touriste Ltd koja stoji iza nekih cool pariških boutique hotela kao što su Bienvenue i Panache. Osnivač grupacije Adrien Gloaguen čvrsto vjeruje da gradski hoteli ne smiju biti samo mjesto za prespavati već i sami moraju biti hotspot kako za turiste koji tu odsjedaju, tako i za stanovnike grada gdje se nalaze. Zbog toga Touriste hoteli uvijek imaju restoran i cafe bar koji posluju neovisno od smještaja i privlače cool, kreativnu ekipu. Ni nova lokacija nije izuzetak, ali ovog puta Adrien je želio povisiti ulog i u pomoć je pozvao Lukea Edward Halla, koji je sada jedan od najperspektivnijih mladih britanskih dizajnera.

Pogledajte hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall (фото 4)
Pogledajte hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall (фото 5)
Pogledajte hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall (фото 6)

Luke je završio Central Saint Martins, a vlastiti studio i liniju namještaja i detalja za kuću pokrenuo je 2015. godine. Do sada je lansirao komade kao što su stolice, tacne, print ilustracije... A krajem prošle godine izazvao je sveopću pomamu kada je u suradnji s talijanskim proizvođačem porculana brendom Richard Ginori na tržište izbacio liniju posuđa. Njegove kreacije su otkačene i zabavne i najčešće inspiraciju crpi iz grčke i rimske mitologije čije motive prilagođava modernom svijetu. Najkraće rečeno on posjeduje talent da nam ponudi predmete koje nismo ni znali da želimo (a sada ih želim i to jako!), pa je dizajniranje koncepta čitavog hotela za njega bila prava poslastica.

Pogledajte hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall (фото 7)

Les Deux Gares je uređen kao kombinacija engleskog stila i francuskog šik dizajna uz korištenje jarkih boja i art deco namještaja. Sobe su zelene boje sa žutim stropovima, kupaonica ružičasta u retro stilu... Luke je ovdje spojio sve što mu je palo na pamet i sav rizik se isplatio jer je ovo sada jedno od onih mjesta sa snažnim karakterom na koje ne možete reagirati mlako. Ili ćete obožavati ovaj hotel, ili vam baš ništa neće biti jasno.

Pogledajte hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall (фото 8)
Pogledajte hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall (фото 9)
Pogledajte hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall (фото 10)

Ja sam u timu obožavateljica i to ovako na neviđeno, bonus bodove hotel dobiva i zbog svoje lokacije u desetom arondismanu gdje se nalaze svi dobri restorani, kafići i barovi. Ako ne idete u Pariz prvi put, onda neka vam ovaj hotel bude baza i istražite što se događa i na ovoj strani grada, naravno ako želite prošetati tridesetak minuta, doći ćete do Louvre muzeja i vrta Jardin des Tuileries. U niskom letu čekamo neometan povratak mogućnosti turističkih posjeta Francuskoj. Popis must see mjesta je sve duži.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više