Search

Pogledajte kako izgleda dizajnerski namještaj oblikovan u glini

Pogledajte kako izgleda dizajnerski namještaj oblikovan u glini

Projekt potpisuje Note Design Studio

Tekst: E.G.


Kroz zadnjih je nekoliko godina prisutan trend korištenja sve veće količine prirodnih materijala pri izradi raznih komada namještaja

Što se dogodi kada se španjolski studio Sancal udruži sa švedskim Note Design Studijem? Čini se da zajednička kreativna energija dizajnera iz različitih zemalja stvara još zanimljivije komade namještaja. Ovaj put se radi o fotelji Tonella, originalnom radu spomenutog španjolskog dizajnerskog studija. Kako bi je učinili drugačijom, započeli su suradnju s poznatim švedskim dizajnerima. Osnovna je ideja bila naslonjač učiniti većim i udobnijim za provođenjem dulje količine vremena. Umjesto stvaranja namještaja suvremenim metodama modeliranja, dizajneri su odlučili modelirati proizvod na staromodan način, odnosno u glini. Budući da je sam oblik naslonjača inspiriran španjolskom bačvom za vino, nastojali su poštovati tradiciju do kraja, upravo kako bi uspjeli uhvatiti esenciju samog proizvoda. Osim fotelje, dizajnirali su i veliki dvosjed, a oba su proizvoda, u odnosu na original, udobnija i mekša, a dostupna su u cijelom nizu različitih boja.

Pogledajte kako izgleda dizajnerski namještaj oblikovan u glini (фото 1)Pogledajte kako izgleda dizajnerski namještaj oblikovan u glini (фото 2)Pogledajte kako izgleda dizajnerski namještaj oblikovan u glini (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više