Search

Pogledajte kako izgleda \"makeover\" najpopularnije slastičarnice u gradu

Pogledajte kako izgleda "makeover" najpopularnije slastičarnice u gradu

Haustor u Tešnju


Image: PR/Fo4a Arhitektura

Omiljena slastičarnica Haustor, u starom dijelu bosanskohercegovačkog Tešnja, doživjela je totalni "makeover" iza kojeg stoji cijenjeni sarajevski studio Fo4a Arhitektura...

"Objekt se nalazi u Bosni i Hercegovini u Starom dijelu grada Tešnja i riječ je o kultnom lokalu koji ima 100 godišnju tradiciju. Postojeći prostor je s vremenom doživljavao djelomične izmjene u interijeru i čak je izvršena manja dogradnja, ali se pojavila potreba za totalnim makeoverom" otkrio nam je za početak arhitekt Armin Mešić, koji stoji iza studija Fo4a Arhitektura u Sarajevu.

Pogledajte kako izgleda "makeover" najpopularnije slastičarnice u gradu (фото 1)

Ističe kako se pristupilo projektiranju većeg poslovnog prostora koji je trebalo "otvoriti" prema velikom zelenom dvorištu koje ima 100 sjedaćih mjesta, dok je postojeći objekt stare slastičarnice srušen. Na taj način dograđeni su prozračniji funkcionalniji dijelovi objekta, točnije dio objekta s galerijom i prizemnim dijelom koji je ujedno i veza između lijepog vrta i samog interijera.

Pogledajte kako izgleda "makeover" najpopularnije slastičarnice u gradu (фото 2)

Naime, u cijelom projektu zadržana je pozicija stare slastičarnice tako da je u interijeru "starog" dijela iskorišten i stari namještaj koji je recikliran zajedno s drvenim oblogama te ponovno iskorišten u prostoru. Prema staroj cigli postupilo se jednako, koja je isto tako našla svoje mjesto u novoj verziji slastičarnice.

Pogledajte kako izgleda "makeover" najpopularnije slastičarnice u gradu (фото 3)

Cijeli prostor je podijeljen u 2 zone, u kojem ćete se sigurno zapaziti dekorativne pločice kao sjajan akcentni detalj prostora. Spomenimo kako je dio stare slastičarnice uređen u retro stilu i predstavlja hommage nekadašnjoj slastičarnici. Iz ovog prostora vodi koridor do novog dograđenog dijela koji je pročišćenijeg dizajna gdje tekstura drveta u kombinaciji bijelog i stakla dolazi do izražaja. "Volio bih naglasiti odličnu suradnju sa svim firmama koje su radile na projektu, posebno s Artisanom - tvornicom dizajnerskog namještaja iz Tešnja" istaknuo je za kraj Mešić. Kako zapravo izgleda ovaj moderan i sjajan makeover najpopularnijeg mjesta u gradu, provjerite u nastavku.

Pogledajte kako izgleda "makeover" najpopularnije slastičarnice u gradu (фото 4)

Pogledajte kako izgleda "makeover" najpopularnije slastičarnice u gradu (фото 5)

Pogledajte kako izgleda "makeover" najpopularnije slastičarnice u gradu (фото 6)

Pogledajte kako izgleda "makeover" najpopularnije slastičarnice u gradu (фото 7)

Pogledajte kako izgleda "makeover" najpopularnije slastičarnice u gradu (фото 8)

Pogledajte kako izgleda "makeover" najpopularnije slastičarnice u gradu (фото 9)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više