Traži

Pogledajte kako izgleda moderna inačica kućice na drvetu

Pogledajte kako izgleda moderna inačica kućice na drvetu

"Woodman's Treehouse"

Tekst: E.G.


Fotografija: Brownlie Ernst and Marks (BEaM)

Kućice na drvetu uglavnom nas asociraju na opuštenu dječju igru, no arhitekti Guy Mallinson i Keith Brownlie su imali nešto drugačiju viziju ...

U velikom broju dječjih filmova i serija likovi imaju kućicu na drvetu, ili je barem jako priželjkuju. Sigurno ste se i sami koji put uhvatili u maštarenju o opuštanju u skrovitom objektu sličnog tipa, ali vas je ubrzo sustigla realnost. Kako takva maštanja ne bi ostala samo teorijska, pobrinuli su se arhitekti Guy Mallinson i Keith Brownlie. Vođeni željom da osmisle jedinstvenu ugostiteljsku ponudu, projektirali su "Woodman's Treehouse", odnosno njihovu verziju kućice na drvetu koju će se moći iznajmljivati. Kuća se nalazi u netaknutoj prirodi južne Engleske, a smještena je između krošnji starog hrasta. Sastoji se od dvije etaže, a u cijelosti funkcionira u skladu s najvišim ekološkim standardima. Vanjske dijelove kuće su izrađivali zanatlije specijalizirani za obradu drva, dok je interijer uređen u suvremenom stilu. Kuća je idealna za dvije osobe, a neke od posebnosti s kojima dolazi su centralno smješten kamin, sauna i tuš na otvorenom. Kako bi se zadržao duh dječje zaigranosti, u kući se nalazi i prilagođena metalna verzija tobogana pomoću kojeg se možete spustiti na nižu etažu.

Pogledajte kako izgleda moderna inačica kućice na drvetu (фото 1)Pogledajte kako izgleda moderna inačica kućice na drvetu (фото 2)Pogledajte kako izgleda moderna inačica kućice na drvetu (фото 3)Pogledajte kako izgleda moderna inačica kućice na drvetu (фото 4)Pogledajte kako izgleda moderna inačica kućice na drvetu (фото 5)Pogledajte kako izgleda moderna inačica kućice na drvetu (фото 6)Pogledajte kako izgleda moderna inačica kućice na drvetu (фото 7)

Save

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor