Search

Pogledajte kako izgleda predivni stan mladog para iz Dubrovnika koji su renovirali u samo dva tjedna

Pogledajte kako izgleda predivni stan mladog para iz Dubrovnika koji su renovirali u samo dva tjedna

Prepun je chic detalja

Tekst: Jelena Tamindžija


Image: Lena Catt

O Leni i Peri smo već pisali kada smo ih stavili na popis najkreativnijih ljudi iz Dubrovnika s njihovim odličnim konceptom shopa Craft & Stones, no ovoga smo puta zavirili u njihov privatni prostor. Dok je prije u narodu izraz "dobro se udati" značio udati se u bogatu obitelj, u današnjem svijetu sa ženama koje su sve više emancipirane i odlično plivaju u svojim karijerama, dobro se udati poprimilo je drugo značenje: novi predmet želja je muž koji zna gletati, bojati zidove, postavljati parket, promijeniti osigurače, postaviti nove lampe, složiti Ikeinu konstrukciju bez Youtube konzultacija, udarati čekićem kao čarobnim štapićem.

Pogledajte kako izgleda predivni stan mladog para iz Dubrovnika koji su renovirali u samo dva tjedna (фото 1)

Ja sam odrasla s ocem koji je znao sve popraviti po kući i vječni "joker zovi" sada je nekako ishlapio kada sam završila u vezi s inženjerom koji je radio na nacrtu električnih vlakova na ogromnom projektu, ali ne zna promijeniti filter u mašini kad se pokvari pa ja moram zavrnuti rukave i u sebi proklinjati emancipaciju i što nam je sve to trebalo. Ipak, ne damo naš feminizam, ja sam bila tako ponosna da sam sama promijenila filter i napominjala sam mu to barem deset puta na dan. Lena se, eto, dobro udala jer svemoćni Pero je čak u dva tjedna (!), napravio potpunu preobrazbu njihovog stana pod budnim okom svoje žene s kojom je radio na nacrtima i dizajnu. U današnje vrijeme kad su cijene nekretnine pošle toliko visoko da ih već sv. Petar čeka s ključevima, kupnja starijih stanova može poslužiti kao dobra platforma za daljnje kreativno nadograđivanje.

Pogledajte kako izgleda predivni stan mladog para iz Dubrovnika koji su renovirali u samo dva tjedna (фото 2)

Ako naiđete na neki stariji stan s interijerom koji vas natjera da se zamislite je li Tito još uvijek živ, uhvatite nekoliko trikova kojima su se poslužili genijalni Lena i Pero, s kreativnim doprinosom Maria Vensa koji je zadužen za stolariju i dekorativne zidove. Kompletna elegantna transformacija prostora potpuno je unijela svjetlost u dnevne prostore i ugušila zagasitost starih, glomaznih dijelova namještaja. Poneki dijelovi namještaja kao što je stara škrinja dodavanjem nove boje te ručkica koje su lakirane zapravo zlatnim laktom za nokte, predmetima je ponovno vraćena funkcionalnost s dodatnom aurom starih komada namještaja u kojima su upisane obiteljske priče bivših vlasnika.

Pogledajte kako izgleda predivni stan mladog para iz Dubrovnika koji su renovirali u samo dva tjedna (фото 3)

Dodatnim osmišljenim detaljima koji također reflektiraju avanturistički karakter vlasnika prostor je dodatno zaintrigiran. Vrlo je važno ovdje napomenuti da je ova glatka preobrazba koja je jedan manji stan učinila zaista otvorenijim i ugodnijim za život, rađen uz kreativni doprinos i vječnih ženinih hormona, ovog puta s vlasnicom Lenom, trudnom do zuba, koja se nije niti jednom iznervirala. Kada to usporedite s redovitim PMS-ovima i nerviranjem s pojedinim majstorima kojima je elegantan prerez pločice apstraktan pojam, sada znate koji trio fantastikus pozvati.

Pogledajte kako izgleda predivni stan mladog para iz Dubrovnika koji su renovirali u samo dva tjedna (фото 4)

Pogledajte kako izgleda predivni stan mladog para iz Dubrovnika koji su renovirali u samo dva tjedna (фото 5)

Pogledajte kako izgleda predivni stan mladog para iz Dubrovnika koji su renovirali u samo dva tjedna (фото 6)

Pogledajte kako izgleda predivni stan mladog para iz Dubrovnika koji su renovirali u samo dva tjedna (фото 7)

Pogledajte kako izgleda predivni stan mladog para iz Dubrovnika koji su renovirali u samo dva tjedna (фото 8)

Pogledajte kako izgleda predivni stan mladog para iz Dubrovnika koji su renovirali u samo dva tjedna (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više