Search

Pogledajte kako izgleda redakcija španjolskog izdanja magazina Architectural Digest

Pogledajte kako izgleda redakcija španjolskog izdanja magazina Architectural Digest

Tekst: BURO.


Ovog rujna zaposleni u redakciji španjolskog izdanja magazina Architectural Digest su se vratili u kompletno renoviran radni prostor. Ideja je bila da njihovi uredi postanu udobni i topli, a da se zadrži koncept open office-a uz fleksibilnu namjenu prostora. U toj misiji im je pomogao dizajner Carlos Tomás, osnivač biroa Estudio Recent koji je na zadati brief odgovorio kroz korištenje neutralne palete boja i tekstila.

Pogledajte kako izgleda redakcija španjolskog izdanja magazina Architectural Digest (фото 1)
Pogledajte kako izgleda redakcija španjolskog izdanja magazina Architectural Digest (фото 2)

Carlos je u Španjolskoj postao poznat kao dizajner koji se sigurno igra konceptom fleksibilnosti i prostore koje on izvede vrlo je lako prilagoditi potrebama u svakom trenutku. Upravo je to bilo neophodno AD redakciji na dnevnom nivou, budući da je potrebno da se konstantno formiraju manji radni timovi u skladu s aktualnim projektima. Također im je bilo bitno da u tom prostoru mogu ugostiti svoje suradnike i potencijalne klijente, ali i da organiziraju manje događaje koji će služiti kao spona između dizajn profesionalaca, brendova i samog magazina.

Pogledajte kako izgleda redakcija španjolskog izdanja magazina Architectural Digest (фото 3)
Pogledajte kako izgleda redakcija španjolskog izdanja magazina Architectural Digest (фото 4)
Pogledajte kako izgleda redakcija španjolskog izdanja magazina Architectural Digest (фото 5)

Dizajn koncept je baziran na tri principa: tu je obilata upotreba tekstila, boje kao konstruktivni element, i kontinuitet prostora koji omogućava brzo kreiranje različitih zona. Prostor za novinare obojen je neutralnom paletom koja se vrti oko boje pijeska i tako se postiže atmosfera mira. Prostorija koja je predviđena za članove managementa je mjesto gdje se ti pješčani tonovi spajaju s bordo nijansama inspiriranim Granat poludragim kamenom. Podovi su također iskorišteni kao jedna od važnih dizajn točaka, sve je pokriveno "IQ Surface" vinilnim podovima iz Tarkett programa koji je moguće u potpunosti reciklirati. Carlos je odabrao stilizirane terrazzo dezene ponovo u bež i bordo boji.

Pogledajte kako izgleda redakcija španjolskog izdanja magazina Architectural Digest (фото 6)
Pogledajte kako izgleda redakcija španjolskog izdanja magazina Architectural Digest (фото 7)
Pogledajte kako izgleda redakcija španjolskog izdanja magazina Architectural Digest (фото 8)

Svugdje po prostoru su neprozirne zavjese koje služe i kao pregradni element, ali i prostoriji daju toplu, skoro kućnu notu. Detalji su ključni i u ovoj priči i vrlo promišljeno su odabrani, tu su “Terracotta” stone lampe koje je Tomas Kral dizajnirao za PCM Design, Muuto lusteri, Vitra i Jasper Morrison tacne za sitnice. Dok je većina uredskog namještaja Ikea i Ferm Living. Kao rezultat dobiven je vrlo sveden prostor u kojem ne postoje fiksirana radna mjesta, već zaposleni po nahođenju svakodnevno mogu mijenjati pozicije što stvara utisak nalik na rad od kuće, a tu je i puno prirodnih biljaka u teglama koje dodatno naglašavaju udobnost prostora. Iako je ovaj projekt osmišljen prije pandemije savršeno je i odgovorio na potrebe “new normal” svijeta budući da je moguće napraviti potrebnu distancu, a tu su i ormarići za osobne stvari zahvaljujući kojima se može održati potreban nivo reda i higijene. Jako inspirativno!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više