Search

Pogledajte kako je živjeti u stanu koji izgleda kao da je \"ispao\" iz stranica magazina o uređenju interijera

Pogledajte kako je živjeti u stanu koji izgleda kao da je "ispao" iz stranica magazina o uređenju interijera

Tekst: BURO.

Image: BURO.


Postoje oni prostori koji jednostavno osvajaju na prvu i upravo je takav interijer koji vam danas predstavljamo. Upotreba boja dovedena je do savršenstva, detalji su očaravajući, ambijentalna cjelina je toliko skladna da se ponekada pitamo je li sve to samo scenografija za neku seriju o dizajnu. Ali ne, ovo je real life prostor - u pitanju je kuća u Haagu koju je uredio dizajn bloger i grafički dizajner Theo-Bert Pot. Interijer predstavlja svojevrsnu razigranu kombinaciju skandinavskih, francuskih i nizozemskih utjecaja, i to u paleti boja koja, po našem mišljenju, zaslužuje Oscara za dizajn.

Pogledajte kako je živjeti u stanu koji izgleda kao da je "ispao" iz stranica magazina o uređenju interijera (фото 1)
Pogledajte kako je živjeti u stanu koji izgleda kao da je "ispao" iz stranica magazina o uređenju interijera (фото 2)

Iako biste pomislili da fotografije jedno te istog prostora na Instagramu mogu dosaditi i pretvoriti se u monotoniju, to ovdje nikako nije slučaj! Pot, naime, svakodnevno pomiče namještaj, dodaje nove predmete, ubacuje i izbacuje raznorazne dekorativne predmete. Njegove dizajnerske igre su toliko inspirativne, da ne da se njegovi pratitelji ne dosađuju, već naprotiv, svi jedva čekaju iduću objavu. Za svoje "crtice iz života" najčešće koristi neobične detalje, dizajnersku rasvjetu, biljke i naravno - boje.

Pogledajte kako je živjeti u stanu koji izgleda kao da je "ispao" iz stranica magazina o uređenju interijera (фото 3)
Pogledajte kako je živjeti u stanu koji izgleda kao da je "ispao" iz stranica magazina o uređenju interijera (фото 4)
Pogledajte kako je živjeti u stanu koji izgleda kao da je "ispao" iz stranica magazina o uređenju interijera (фото 5)

Kroz promatranje ovog prostora otkrit ćete kako najpametnije iskoristiti nijanse koje vam se sviđaju, a osim toga i kako i teksture materijala mogu postati sporedna, ali vrlo bitna uloga, kada je uređenja interijera u pitanju. Uz tamnije nijanse zidova, na primjer, dizjaner kombinira pliš i krzno, kako bi sve djelovalo udobno, ali i sofisticirano. Na neki način svoj dom Pot promatra kao prazno slikarsko platno, a umjesto zamaha četkom, on "slika" premještanjem namještaja i dodavanjem novih elemenata. A skoro je i stvarno uzeo četku u ruke i veliki zid u dnevnoj sobi obojio u veoma hrabru nijansu. Naime, sada je taj zid prugast, a pruge su u narančasto-bijeloj kombinaciji! Ostakljen trijem, koji služi kao mali zimski vrt, na zidu krase fantastične Gucci tapete sa ždralovima u ružičaste boji.

Pogledajte kako je živjeti u stanu koji izgleda kao da je "ispao" iz stranica magazina o uređenju interijera (фото 6)
Pogledajte kako je živjeti u stanu koji izgleda kao da je "ispao" iz stranica magazina o uređenju interijera (фото 7)

Kada se malo udubite u promatranje ovog prostora shvatit ćete da su komadi namještaja veoma pametno birani, tako je sofa u dnevnoj sobi francuskog brenda Ligne Roset, lusteri nose potpis Toma Dixona, stolice su Vitra, a pažnju privlači i fotolja u obliku srca talijanske marke Moroso. Naravno, tu su i komadi i malo pristupačnijih brendova kao što su HK Living ili Zuiver, ali i drveni stolčić bosanskog brenda Zanat Craft. Pravi profil za zapratiti baš u ovom trenutku, proučiti svaki detalj (za to će vam trebati ozbiljno puno vremena) i razmisliti o nekim sličnim preinakama i rješenjima i u svom domu. Koloristička rapsodija u Haagu nam vrlo jasno poručuje da se rizik i hrabrost u svijetu dizajna vrlo često isplate. Uživajte!

više