Search

Pogledajte projekt moderne obiteljske kuće u Beogradu

Pogledajte projekt moderne obiteljske kuće u Beogradu

Tekst: A.P.


Image: Lotus Architecti

Danas vam predstavljamo projekt moderne obiteljske kuće u luksuznom rezidencijalnom području Beograda koji je realiziran od strane poznatog arhitektonskog studija Lotus Architecti. Kuća se prostire na 600m2 i ima podrum, prizemlje, kat i uvučeni kat s izlazom na krovnu terasu.
Riječ arhitekta: "Oblik zgrade te njezin smještaj na parceli uvjetovani su željom da se pri projektiranju ostvare optimalne orijentacije i vizure, osigura privatnost u odnosu na susjede, a da se ujedno postigne kvalitetna organizacija prostora. U podrumu je smještena garaža s četiri parkirna mjesta, tehnički i servisni prostori te wellness i fitness zona sa zatvorenim bazenom. Do garaže vodi rampa postavljena uz rub parcele, a reprezentativno stubište vodi do glavnog ulaza na etaži prizemlja.

Lotus Arch.

Lotus Arch

U prizemlju su smješteni ulazni prostor, open space dnevni boravak i blagovaonica te odvojena kuhinja sa zasebnim gospodarskim ulazom. Dnevni prostori šire se na terasu koju formira volumen podruma. Sve etaže povezane su liftom i jednokrakim stubištem. Na katu se nalazi 5 spavaćih soba s pripadajućim kupaonicama, od kojih najveća ima zasebnu garderobu i najbolji pogled. Na etaži uvučenog kata nalazi se manji zatvoreni prostor s kuhinjom i blagovaonicom koji se za lijepog vremena može u potpunosti rastvoriti, a sa svih je strana okružen terasom s dnevnim boravkom na otvorenom. Pročelja su planirana u vidljivom betonu uz korištenje drvene oplate. Za volumen prizemlja i kata predviđeno je korištenje bijelog pigmenta kako bi se taj dio dodatno diferencirao od podnožja. Volumen uvučenog kata obložit će se limom u antracit boji."

Lotus Arch

lotus

lotus

lotus

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više