Search

Pogledajte rekonstrukciju elegantne obiteljske kuće u Gorskom Kotaru

Pogledajte rekonstrukciju elegantne obiteljske kuće u Gorskom Kotaru

Projekt studija Geci

Urednik: A.P.

Image: PR

Arhitektica Edita Geci je osmislila prozračan i prirodan prostor postojeće obiteljske kuće u Vrbovskom koji vam predstavljamo danas

Riječ arhitekta: "Objekt se nalazi u Vrbovskom, na ulasku u grad. Vlasnik kuće je zaljubljenik u prirodu i prirodne materijale, čovjek koji većinu svog vremena provodi van kuće. Objekt je napravljen za potrebe povremenog stanovanja i nalazi se na katu kuće, dok se u prizemlju nalazi poslovni sadržaj uredske prostorije, buduća agencija za iznajmljivanje nekretnina u Gorskom Kotaru. Kuća je zamišljena kao radni prostor s prostorijama za boravak. Zbog lokacije i osobne želje investitora objekt je izveden kao suvremena interpretacija potkrovnih stanova i drvenih kuća. S obzirom na tehničke elemente koje je bilo potrebno ispoštivati prilikom rekonstrukcije samog objekta time su bili predefinirani materijali. Kuća je samostojeći objekt, no zbog guste urbane strukture nema mogućnost prožimanja eksterijera i interijera.

kuća

kuća

"Što se tiče interijera nastojali smo postići spoj suvremene vrhunske tehnologije, pametnog upravljanja s tradicionalnim materijalima. Sanacija drvene konstrukcije krova uvjetovala je prodore drvenih greda koji daju dojam volumena. Dominanta Wall and Deco tapeta na zidu blagovanja i open space dnevnog boravka, koji u samoj jezgri ima kamin vidljiv iz kuhinje, blagovanja i dnevnog boravka.

Sve stolarske elemente izvela je stolarija Tom lam iz Zagreba, po našim detaljnim nacrtima. Tonalitetom boja pokušalo se stvoriti umirujuću toplu atmosferu koja pruža odmor nakon radnog dana. materijali koji su korišteni prilikom opremanja su uglavnom furnirane iverice izbijeljenog hrasta i lakirani mediapan. Kružni stol i stolci blagovanja su poznatog branda Kristalia, dok je trosjed za sjedenje branda Desiree s mogućnosti dizanja uzglavlja te pruža mogućnost sjedenja koje se prilagođava korisniku.

Mnogi detalji u kući implementirani kasnije iskombinirani su od različitih dobavljača. Dio rasvjete je izrađen od strane tvrtke Kundih iz Zagreba, a dio je kupljen. Mogućnost spajanja povoljnijih i skupljih komada namještaja dala je taj specifičan ugođaj koji smo željeli postići. Kuhinja je izrađena i ima specifičan potkrovni prozor s pogledom na prostranstvo ispred. Dekori su minimalistički te je kuća pripremljena tako da vlasnici sami daju svoj pečat prostoru detaljima i osobnim uspomenama."

vrbosko

vrbosko

vrbosko

vrbosko

vrbosko

vrbosko

vrbosko

Related articles

Buro 24/7 Selection

više