Search

Pogledajte suvremen zagrebački ured zagrebačke kompanije Neos

Pogledajte suvremen zagrebački ured zagrebačke kompanije Neos

Gravitiranje prema kreativnom i prirodnom radnom okruženju

Urednik: BURO.


Image: Domagoj Blažević

Višestruko nagrađivani studio Brigada stoji iza brojnih projekata uredskih prostora u Hrvatskoj te nije čudno da i ovaj impozantan radni prostor kompanije Neos nosi njihov dizajnerski potpis. Prostor se nalazi u Zagrebu, ukupne je površine 1100m2, i proteže se na dvije etaže poslovne zgrade. Kako kažu iz Brigade polazišna točka u realizaciji projekta im je bila potreba za zajedničkim mjestom susreta, što zbog zaposlenika koji kao konzultanti rade na drugim lokacijama i povremeno dolaze u ured, što zbog suradnika koji prisustvuju različitim edukacijama i radionicama koje tvrtka organizira. Klijenti i posjetitelji također zahtijevaju prostore za sastanke i druge zajedničke aktivnosti.

neos

Riječ arhitekata: „Jedinstveni kreativni koncept temelji se na ideji gravitacije koja simbolizira okupljanje svih zaposlenika u ovom uredskom prostoru, ali isto tako i znanja te tehnologija kroz humanizirani pristup radu i životu." istaknuo je Dominik Cergna iz Brigade. Novi uredi projektirani su na način da putanje kretanja kroz kolektivne prostore potiču i osnažuju susretanje i druženje uz rad te omogućavaju osjećaj pripadnosti tvrtki.

brigada

Oređene prostorije u interijeru mogu poprimiti nekoliko funkcija koje služe stalnom ili privremenom radu, kolaboraciji i interakciji zaposlenika. Dvije manje dvorane za sastanke mogu postati jedna velika predavaonica i zajednički prostor za druženja, a veliki dio gornje etaže s kuhinjom, blagovaonom, prostorijom za igre, terasom, lounge sjedenjem i predavaonicom namijenjen je isključivo zaposlenicima.

brigada

Reprezentativne zone na gornjoj etaži poput recepcijskog pulta, police s nagradama i posebno izdvojenog, ostakljenog i osvjetljenog prostora koji sadrži Oracle Engineered sustav, imaju funkciju komunikacije imidža tehnološke naprednosti i visoke razine profesionalnosti, znanja i kvalitete koji karakteriziraju ovu tvrtku. Tu se nalazi i prostrana terasa u zelenilu i drvenom deckingu s jedinstvenim pogledom na grad.
Korišteno je mnogo zelenila u vidu pregrada među zonama, a materijali koji se pojavljuju u prostoru su ugodni i kvalitetni za boravak, učinkoviti rad i interakciju zaposlenika. Također, dizajnirana je custom-made rasvjeta za obje etaže te su posebno za ovaj prostor oblikovani elementi polica, recepcijskog pulta, okruglih tepiha, ormarići za sve zaposlenike, kuhinje i stolovi.

brigada

brigada

brigada

brigada

 

BRIGADA tim čine: Damjan Geber (Kreativni direktor), Petra Ladan (Voditeljica projekta arhitekture), Dominik Cergna (Voditelj dizajna), Ivana Validžić (Voditeljica projekta), Vlatka Leskovar (Produkt dizajn), Matija Špoljar (Produkt dizajn), Maurenne Lecordier (Produkt dizajn)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više