Search

Morate vidjeti kako izgleda posljednje djelo najpoznatijeg američkog arhitekta, trenutno je na tržištu

Morate vidjeti kako izgleda posljednje djelo najpoznatijeg američkog arhitekta, trenutno je na tržištu

Veliki Frank Lloyd Wright

Tekst: L.L.


Image: Heritage Auctions

Svaki ozbiljni zaljubljenik u arhitekturu dobro zna kako je Frank Lloyd Wright jedan od najcjenjenijih američkih arhitekata svih vremena. Upravo zato, živjeti u jednoj od kreacija koje je za života stvorio, za takve je ljubitelje, vjerujemo, ostvarenje sna. Srećom, sredinom ovog listopada na aukciji će se naći njegovo posljednje djelo arhitekture pa tako oni zaljubljenici nešto dubljeg džepa napokon imaju prilike ostvariti svoj san. Kuća koju će putem aukcije moći kupiti nalazi se u Phoenixu, u Arizoni i izgleda zbilja genijalno.

"Norman Lykes House" izgleda nevjerojatno lijepo, a poznati ju je arhitekt kružnim oblicima učinio drugačijom i zanimljivijom od svega što se na ovom području može vidjeti. Kuća je obojena u zemljane tonove kako bi se na najljepši mogući način uklopila u divnu prirodu koja je okružuje, a zbog oblika kuće, izlazak i zalazak sunca u svakom trenutku izgledaju posebno lijepo. Nalazi se na poprilično osamljenom mjestu pa je, čini se, idealna za one koji posebno cijene mir i tišinu u vlastitom domu, a uz to su fanovi impresivnog dizajna.

Morate vidjeti kako izgleda posljednje djelo najpoznatijeg američkog arhitekta, trenutno je na tržištu (фото 1)

Unutrašnjost kuće također je zadivljujuća. U baš svakoj prostoriji prevladava drvo, a posebno nam se sviđa dizajn detalja poput stolova, stolica i fotelja. Svaka je prostorija, baš kao i cijela kuća, polukružnog oblika što joj daje dodatnu dozu šarma. Osim prostorija kao što su kuhinja i dnevni boravak, čak tri spavaće sobe i tri kupaonice, tu su i prostrana radna soba, terasa i bazen s koje se, ako pitate nas, ne bismo micali danima.

Osim arhitekture, Wright se bavio i uređenjem unutrašnjeg dizajna, pisao je i putem edukacija prenosio svoje znanje mlađim naraštajima stoga i ne čudi što je i danas, čak 60 godina nakon svoje smrti, i dalje jedan od najcjenjenijih u svojoj struci. Ne sumnjamo kako će se, odmah po početku aukcije, za kupovinu javiti velik broj zainteresiranih.

Morate vidjeti kako izgleda posljednje djelo najpoznatijeg američkog arhitekta, trenutno je na tržištu (фото 2)

 

Morate vidjeti kako izgleda posljednje djelo najpoznatijeg američkog arhitekta, trenutno je na tržištu (фото 3)

 

Morate vidjeti kako izgleda posljednje djelo najpoznatijeg američkog arhitekta, trenutno je na tržištu (фото 4)

 

Morate vidjeti kako izgleda posljednje djelo najpoznatijeg američkog arhitekta, trenutno je na tržištu (фото 5)

 

Morate vidjeti kako izgleda posljednje djelo najpoznatijeg američkog arhitekta, trenutno je na tržištu (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više