Search

Poznati hotel La Mamounia u Marakešu ima novo ruho nakon renovacije

Poznati hotel La Mamounia u Marakešu ima novo ruho nakon renovacije

Tekst: BURO.


Hotel La Mamounia postoji od 1923. godine i tijekom postojanja se nametnuo kao jedan od najljepših u Marakešu i gotovo uvijek kao prva asocijacija kada mislimo na luksuzan boravak. Iako je hotel renoviran 2009. Godine, odlučili su ga renovirati još jednom povodom stotog rođendana. Radovi su počeli u ožujku ove godine.

Poznati hotel La Mamounia u Marakešu ima novo ruho nakon renovacije (фото 1)

Ovaj put posao je povjeren pariškim arhitektima Patricku Jouinu i Sajitu Manku. Arhitekti su napravili lagani facelift prostora,a po želji klijenta jer je brief nalagao da se zadrže sve karakteristike hotela i njegov prepoznatljiv karakter.

Poznati hotel La Mamounia u Marakešu ima novo ruho nakon renovacije (фото 2)

Pored promjena u dekoru ovdje vas očekuju i novi restorani. Dva su već otvorena u sklopu projekta, a jednom je vlasnik proslavljeni kuhar Jean Georges Vongerichten. On će nadgledati kuhinju novog azijskog restorana čiji je jelovnik fokusiran na specijalitete iz Južne Azije, ali će također preuzeti i vodstvo u talijanskom restoranu koji je poznat po najboljim pizzama u Marakešu.

Poznati hotel La Mamounia u Marakešu ima novo ruho nakon renovacije (фото 3)

Novitetima ovdje nije kraj. Otvoren je i salon“Salon de thé by Pierre Hermé” u kojem se služi doručak, popodnevni čaj i užina, a sve pod franšizom francuskog slastičara Pierrea Herméa. U Churchill Baru su stvari također drugačije i sada se u baru s 20 sjedećih mjesta služi kavijar koji specijalno za hotel izrađuje najstarija radionica kavijara u Parizu - Kaviari. Pored toga, nekadašnji marokanski restoran na krovu hotela sada je pretvoren u trendi lounge bar koji će imati stalno zaposlenog DJ-a.

Poznati hotel La Mamounia u Marakešu ima novo ruho nakon renovacije (фото 4)

La Mamounia je oduvijek bio hotel koji je simbol rafiniranog luksuza i raskoši, a s ovim promjenama dodatno su naglašene njegova elegancija i grandioznost. Kada svemu tome dodamo novo privatno kino, prostor za večere do 12 ljudi te fantastični spa centar, stavljamo ga na popis za obavezan posjet jednom kada sve ovo prođe.

Poznati hotel La Mamounia u Marakešu ima novo ruho nakon renovacije (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više