Search

Predivna kamena kuća na Hvaru

Predivna kamena kuća na Hvaru

Vila Hera

A.P.


Image: Villas Hvar

Sakrivena od znatiželjnih pogleda i stvorena za nezaboravno ljeto

Inozemni turisti obožavaju naš najsunčaniji otok. Teško da ćete proći hvarskim kalama u jeku sezone, a da nećete čuti sve svjetske jezike i uzdahe oduševljenja koje ljepota ovog otoka izaziva kod posjetitelja. S rastom interesa za našu zemlju otvara se i cijeli niz ekskluzivnih ponuda smještaja pa stranci doista mogu odabrati prekrasne vile i kuće u kojima će njihov odmor biti još ugodniji. Jedna takva kuća nazvana Hera (u grčkoj mitologiji žena Zeusa i boginja braka) smjestila se na padinama malenog mjesta Zaraće.

Hera

Hera

Na prvi pogled Hera izgleda kao tipična dalmatinska kamena kuća s okućnicom okupanom u autohtonom bilju i raslinju koje je čuva od neželjenih pogleda i kreira savršenu prirodnu atmosferu. Kuća je nastala pripajanjem nekoliko manjih kamenih kuća koje su vlasnici renovirali sedam godina s puno pažnje i strpljenja kako bi dobili ovaj jedinstven spoj tradicije i modernog. Uz glavnu kuću tu su i dvije manje kućice u kojima su smještene spavaće sobe i pripadajuće kupaonice.

Hera

Hera

Temeljni materijali korišteni prilikom gradnje i uređenja su drvo i kamen čiji spoj daje ugodan i topao interijer. Donji kat glavne kuće zauzima u potpunosti opremljena kuhinja koja je povezana s dnevnim boravkom iz kojeg se izlazi na terasu i u vrt. Na gornjem katu koje je uređeno kao loft nalazi se veliki bračni krevet s pregradnim zidom koji dijeli kupaonicu od ostataka prostora. Gornji kat ima i prostranu garderobu.

Hera

Hera

Dvije manje kućice također su opremljene vlastitim kupaonicama a imaju i izlaz na privatnu terasu s koje puca nevjerojatan pogled. Posebnu čar ima vrt u kojem se nalazi mali kameni bazen idealan za trenutno osvježenje od vrućeg hvarskog sunca. Na terasi je postavljen i stol za objedovanje te gosti mogu uživati u večerama pod zvijezdama s pogledom na morsku pučinu.

Hera

Hera

Hera

Hera

Hera

Hera

Hera

Hera

Hera

Vilu Hera potražite na: http://villashvar.com/en/collection/villa-hera

Related articles

Buro 24/7 Selection

više