Search

Predmet žudnje: Fotelja koja nas je oduševila neobičnom pričom

Predmet žudnje: Fotelja koja nas je oduševila neobičnom pričom

Genijalno!

Tekst: L.L.

Image: Evan Fay Furniture

Američki dizajner Evan Fay, u suradnji s japanskim kolegom Ayakom Aratanijem, kreirao je genijalnu Lawless kolekciju u sklopu koje je predstavio neobičnu i posebnu, sasvim drugačiju od svega što smo do sada vidjeli, fotelju. Svoj je rad umjetnik opisao kao onu jednu nepravilnost u uređenom sistemu, a dodao je i kako je svoj dizajnu htio dodati dozu kaotičnosti te svoj pomalo punk izražaj upakirati u nešto poetično, nešto što će na savršen način opisati njegove misli kroz opipljiv dizajn.

Predmet žudnje: Fotelja koja nas je oduševila neobičnom pričom (фото 1)

Fay u svom radu uglavnom koristi industrijske materijale pa je tako i u slučaju kreiranja ovog komada namještaja koristio čelik, spužvu i tkaninu te pokazao kako se od takvih, bazičnih i svakodnevnih materijala može stvoriti nešto zbilja posebno i drugačije. Zanimljivo je kako Fay baš uvijek želi biti uključen u svaki dio procesa izrade namještaja što mu ne donosi mogućnost da dizajnira i izrađuje namještaj u velikim količinama, ali ga proizvodi na, za njega, iznimno kvalitetan način.

Uz ovu fotelju, u sklopu Lawless kolekcije predstavio je i klupu sličnog dizajna. Za svoje je kreacije primio brojna priznanja, a sa svojim je namještajem sudjelovao i na izložbama. Sve to, pitate li nas, apsolutno je razumljivo s obzirom na to da je riječ o zbilja inovativnim komadima. Onima koje bismo rado uklopili i u vlastiti interijer te za koje vjerujemo kako bi izazvali oduševljenje kod baš svakog gosta.

Predmet žudnje: Fotelja koja nas je oduševila neobičnom pričom (фото 2)


Predmet žudnje: Fotelja koja nas je oduševila neobičnom pričom (фото 3)

 

Predmet žudnje: Fotelja koja nas je oduševila neobičnom pričom (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više