Search

Predmet žudnje: lampe \"Elastic lights\"

Predmet žudnje: lampe "Elastic lights"

Veliki povratak keramike

Tekst: Tina Kovačiček

Image: Marta Bordes

S potpisom španjolske dizajnerice s adresom u Londonu, Marte Bordes

I dok mnogima od nas na spomen keramike prvo padaju na um danas već retro zdjele za voće ili posude u hodniku namijenjene čuvanju ključeva, neki od dizajnera odlučili su promijeniti tu plitku percepciju. Keramika je itekako pronašla put do novog stoljeća i da, s ponosom je možete pokazati svijetu. Nedavno smo vam predstavili hrvatski brend LeBand ceramics originalnih keramičkih rukotvorina koji potpisuje multitalentirani Petar Banda, a danas su nam za oko zapele lampe dizajnerice Marte Bordes. Ona je odlučila spojiti keramiku i raznobojne elastične gumice koje je maštovito ispreplela kroz dizajnerske lampe. 

Serija keramičkih lampi "Elastic lights" tako propitkuje ulogu tradicionalnih keramičkih predmeta. Kako sama Marta kaže: "Često viđamo keramiku u našim svakodnevnim predmetima, ali rijetko kao dio mehanizma. S druge strane, mehanički se keramika naširoko koristi u naprednim tehnologijama. Cilj ovog projekta je izazvati tradicionalnu keramiku dizajniranjem kojim se istražuju tehnička svojstva materijala, nudeći šarene i zabavne i lampe." 

Predmet žudnje: lampe "Elastic lights" (фото 1)

Jednostavne geometrijske komponente povezane su elastičnim konopom što im daje fleksibilnu karakteristiku te mogućnost pomicanja lampe u svim smjerovima. Zaigranost dizajna vas poziva na vlastito manipuliranje i usmjeravanje ovih keramičkih lampi. Saznajte u videu cjelokupan način funkcioniranja serije "Elastic lights".

Related articles

Buro 24/7 Selection

više