Search

Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre

Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre

Tekst: BURO.


I to kada kažemo ženstvena, ne mislimo na tradicionalno shvaćanje ove riječi. Nikako se ne radi o prostorima koji su ušećereni i nejaki, naprotiv, u pitanju su interijeri koje možemo opisati kao senzualne, mistične i beskrajno privlačne. Chloé Nègre je francuska arhitektica koja zna nepogrešivo uhvatiti duh vremena i zabilježiti njegove najtananije djelove te ga prevesti u utopističke prostore u kojima djeluje kao da stvarni problemi i ne postoje. Pa, možda tamo gdje vladaju pastelne boje, fini tekstil i detalji u boji zlata i stvarno ne postoje. Ili bismo bar u to voljeli vjerovati.

Ako vas njen stil podsjeti na našu miljenicu Indiju Mahdavi, imate oštro oko jer jeChloé radila za njen studio od 2011. sve do pokretanja vlastitog biroa 2015. godine. U Mahdavi studiju bila je zadužena za projektiranje i opremanje hotela, tako da je očekivano i u samostalnim vodama zaplivala u tim vodama. To se poklopilo s njenom strasti prema zanatskoj izradi i putovanjima, kao i sa željom da stvara mjesta gdje će gostima djelovati da vanjski svijet ne postoji. I zaista je lako uskočiti u ta njena izmaštana mjesta koja asociraju na čisti optimizam. Izdvojili smo nama najdraže projekte.

Hotel Bienvenue

Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre (фото 1)
Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre (фото 2)

Ovaj hotel vam je sigurno na radaru, jer to je jedan od najpopularnijih manjih hotela u Parizu. Otvoren je prije četiri godine, a i dalje privlači pažnju ženstvenim minimalizmom kojim odiše. Brief koji je vlasnik hotela stavio pred Chloé jest da želi stvoriti mjesto gdje će svakog gosta tretirati kao člana obitelji. Ona je savršeno odgovorila na temu stvorivši hotel koji odiše intimnom atmosferom zahvaljujući art deco detaljima, crnom čeliku, staklenim vratima, vintage namještaju, pastelnim nijansama... Neke od soba obojene su toplim, a neke hladnim tonovima, a u svakoj kupaonici krije iznenađenje, budući da je svaka uređena u kombinaciji printova kao što su floralni i šahovski.

Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre (фото 3)

Chez Bogato

Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre (фото 4)

Ovo je sigurno bio jedan od zabavnijih projekata za Chloé, u pitanju je dijelom slastičarnica, a dijelom concept shop. Ideja da sve bude inspirirano gurmanstvom i proslavama se sama nametnula, a dalje je koncept produbljen tako da direktna inspiracija postane presjek torte poslije rezanja. I zaista, kad se zagledate vidjet ćete poslastice svuda: tu su zidovi u boji vanilije, detalji koji podsjećaju na tart od limuna, šank s teksturom tučenog šlaga, šarene mrvice na podu... I sam ulazak ovdje može oraspoložiti, a posebno kada vidite posebno dizajniranu vitrinu za kolače koja sa strane izgleda kao da je zagrižena. Preslatko!

Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre (фото 5)
Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre (фото 6)

Salon Delphine Courteille

Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre (фото 7)

Što želite od svog frizerskog salona? Da bude ugodno mjesto koje pruža dovoljno privatnosti, uz estetiku koja će jasno pokazati kakvu frizuru tu možete dobiti. Chloé je na sva ova pitanja odgovorila s najvišom ocjenom dok je stvarala ambijent salona Delphine Courteille. Retro je odrednica koja dominira, ali je uz mnoštvo lukova uspjela istovremeno svemu dati vrlo modernu crtu. Kombinacija nekoliko nijanse zelene i nježno roze topi srca i najzahtjevnijih klijentica.

Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre (фото 8)
Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre (фото 9)

Hôtel Saint-André des Arts

Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre (фото 10)
Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre (фото 11)
Predstavljamo vam četiri ženstvena interijera s potpisom Chloé Nègre (фото 12)

Naravno da je na ovoj listi još jedan hotel! Hôtel Saint-André des Arts se nalazi u šestom arondismanu i otvoren je prije desetak tjedana. U ovom slučaju arhitetica se inspirirala sedamdesetim godinama i slobodom koja je tada vladala i kao rezultat smo dobili jedan otkačeni, boemski hotel. Broji 30 soba, a sve one su u nijansama tipičnim za sedamdesete kao što su bež, oker, boja senfa, kaki zelena, smeđa... I namještaj je inspiriran istom dekadom, pa su primjera radi, tu lampe Oluce Atollo od puhanog stakla, fotelje su presvučene Lelièvre tkaninom, a zaglavlja kreveta su od kože. Vrlo kul hotel, za sve one koji vole nešto malo drugačije.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više