Search

Prekrasan projekt moderne vile uz more u neposrednoj blizini Rogoznice

Prekrasan projekt moderne vile uz more u neposrednoj blizini Rogoznice

Vila B&R u Ražnju


Image: Marko Ercegović,
Vojo Bašić

U ovom sjajnom projektu želja klijenta je bila da se u interijeru nalazi namještaj suvremenih hrvatskih dizajnera... Tako je i bilo!

"Rezidencijalna vila B&R uz more u Ražnju u blizini Rogoznice za belgijsku obitelj razvila se zajedno s uređenim okolišem i prati teren koji ima visinsku razliku svladanu kamenim podzidima od 0,8-3 m. Neki podzidi su dio ukopanog dijela vile, neki su zidovi ukopane garaže ispod vrta ili zidovi ljetne kuhinje, čime se arhitektura preklapa s okolišem" riječi su ponosnog arhitektonskog tima Ecoing d.o.o. koji i stoji iza ovog sjajnog projekta, a koji čine dvije dame, arhitektice Ivana Dabrović i Maja Tutavac.

Prekrasan projekt moderne vile uz more u neposrednoj blizini Rogoznice (фото 1)
Kažu kako oblikovanje i koncept slova U ove vile, ukupne veličine 500 m2,  proizlazi iz odnosa parcele i lijepih vizura i orijentacije, zbog čega su krakovi forme različitih duljina i kuteva, pomalo svinutih oko centrale terase koja je osmišljena za boravak u hladu te iz mikrolokacije zbog koje su dimenzije krakova takve da se vila svojim gabaritom uklapa u urbanističku matricu.
Prekrasan projekt moderne vile uz more u neposrednoj blizini Rogoznice (фото 2)
Vila je inače katnica s poluetažama,  prizemlje plus kat, dok se prema otvorenom moru, što je posebno lijepo, nastavlja sunčalište s bazenom i ljetnom kuhinjom prema kojima je vila otvorena staklenim stijenama kako bi se boravak vani i unutra integrirao. Projektantski koncept je bio da svaki prostor ima jedinstven doživljaj, a da su svi prostori prostorno povezana cjelina koja se pretače i spaja s okolišem, kako bi boravak za vrijeme odmora imao prirodni morski i mediteranski ugođaj, kojem doprinosi i okoliš s autohtonim biljnim vrstama. Sama arhitektura vile je razigrani bijeli blok koji se prekida velikim staklenim stijenama s lijepim vizurama i kontaktom s okolišem.
Prekrasan projekt moderne vile uz more u neposrednoj blizini Rogoznice (фото 3)
Inače, želja klijenta, točnije belgijske obitelji je bila da se u interijeru nalazi i namještaj suvremenih hrvatskih dizajnera pa se tako primjerice u blagovaonici nalazi TT stol od Elementa koji su dizajnirali Numen/For Use. Stol je izrađen od masiva hrasta iz Slavonije, "Quercus robur slovanica". Završna obrada je izvedena u visokokvalitetnim prirodnim uljima tako da čuvaju i naglašavaju prirodne karakteristike drveta koje se može pronaći u svakom kutku ovog modernog zdanja.
Prekrasan projekt moderne vile uz more u neposrednoj blizini Rogoznice (фото 4)
Kao što je i vidljivo, cijeli interijer definiran je elegantnim minimalizmom, prozračnošću i svijetlim tonovima koji su tu i tamo "razbijeni" nekim elementom u vrlo akcentnoj nijansi. Veliku ulogu igraju i staklene stijene koje su ujedno sjajan izbor za što više prirodne svjetlosti, ali i faktor koji utječe na to da je vlasnicima prekrasan pogled na morsku pučinu stalno u vidnom polju. Iako je arhitekticama ovo sve skupa bio popriličan izazov, sudeći prema rezultatu, jasno je kako su investitori itekako zadovoljni svojim novim privremenim domom uz more, točnije kući za odmor, kao i same arhitektice.
Prekrasan projekt moderne vile uz more u neposrednoj blizini Rogoznice (фото 5)Prekrasan projekt moderne vile uz more u neposrednoj blizini Rogoznice (фото 6)Prekrasan projekt moderne vile uz more u neposrednoj blizini Rogoznice (фото 7)Prekrasan projekt moderne vile uz more u neposrednoj blizini Rogoznice (фото 8)Prekrasan projekt moderne vile uz more u neposrednoj blizini Rogoznice (фото 9)Prekrasan projekt moderne vile uz more u neposrednoj blizini Rogoznice (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više