Search

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru

Umjetnički i jako chic

Urednik: Tina Kovačiček


Image: Snježana Nina Vukas

Umjetnički prizvuk čini ovu kuću na Hvaru savršenim mjestom za odmor daleko od svega...Ovdje bismo mogli zamisliti i zimu...

S naslovom ove priče složit će se svi oni koji vole bezvremenske interijere s umjetničkim duhom. Neka drugačija vremena koja ne poznaju trendove već prostore ispunjavaju uspomenama i osobnošću njihovih vlasnika. U takvom vremenu živi i ova prekrasna kuća za odmor smještena na otoku Hvaru. "Kuću sam naslijedila od oca koji je bio slikar po struci. Željela sam zadržati osjećaj njegovog ateljea u kojem je on boravio i radio", priča nam Maša Barišić, vlasnica ove umjetničke oaze te nastavlja "Željela sam zadržati opuštenost i kreativnost koju pamtim iz djetinjstva kad bih dolazila u posjetu preko ljeta.

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru (фото 1)

Puno namještaja sam već imala u kući pa sam ih samo malo obnovila s bojom ili tkaninom. Boje koje se provlače kroz interijer kuće su uglavnom prirodne boje drva, a koristila sam i puno zelene s obzirom na to da je vegetacija oko kuće prilično dominantna. Bambusi koji su izrasli i do 5 metara, divlja loza koja se penje po cijeloj kući i palma za potpuni morski doživljaj prvi se pružaju pogledu kroz prozor. Sve nijanse zelene sam kombinirala s nijansama sivih, a zidove sam ostavila bijele da bi slike mog oca, Nikše Barišića, koje se protežu kroz cijeli interijer došle do izražaja.

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru (фото 2)

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru (фото 3)

Stol u kuhinji sam dala napraviti po mjeri jer mi se sviđa ideja da izgleda kao veliki radni stol koji se u ovom slučaju koristi kao kuhinjski. Mali drveni stol je slučajno ispao takav kad sam našla komad hrasta kod stolara koji mi je već sam po sebi izgledao kao skulptura pa sam ga pobrusila da je na opip gladak i napravila noge. I tako sam u hodu riješila pitanje stolića za dnevni boravak.

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru (фото 4)

Ove sve preostale male detalje sam osmislila uglavnom za vrijeme odlazaka u Bauhaus i ostale dućane s građevinskim materijalima kao naprimjer stepenice obložene metalnim komadima. Dio pokućstva je iz Engleske, dio s Hrelića i Britanca. Volim miksati stilove. Tada priča postaje originalna u svojoj neodređenosti" kaže Maša o inspiraciji za uređenje. Kuća se preko ljeta iznajmljuje, a reakcije gostiju su ravne oduševljenju. Toplina interijera i opuštenost zaslužni su za to. U ovoj bismo kući lako mogli zamisliti i zimu.

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru (фото 5)

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru (фото 6)

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru (фото 7)

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru (фото 8)

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru (фото 9)

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru (фото 10)

Prekrasna kuća za odmor na Hvaru (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više