Search

Prekrasna kuća za odmor na Malom Lošinju

Prekrasna kuća za odmor na Malom Lošinju

S potpisom dizajnerice interijera Ksenije Jurinec


Autohtoni interijer kojem je udahnut nov život

Ova divna kuća za odmor na Malom Lošinju odličan je primjer kako lokalne vrijednosti mogu poslužiti kao inspiracija u arhitekturi i dizajnu. Duh mjesta, njegova povijesna i kulturna pozadina, klima i morfologija, sve je to inspiriralo dizajnericu Kseniju Jurinec prilikom osmišljavanja kuće za odmor.

Šetnja obalom, otokom, kamenim ulicama gradića, maslinicima i pašnjacima, prelazeći suhozide, Ksenija je prikupila inspirativne fragmente koje koristi u dizajnu nove interpretacije autohtonog interijera. Namještaj iz ostavštine, od škrinje, obaveznog dijela djevojačke opreme od kraja 16. do kraja 19. st. u kojima se čuvala dota, ladičara s četiri ladice, namještaja spavaćih soba, kuhinje te brojni uporabni predmeti iz prošlosti nastavljaju živjeti s novim generacijama.

Prekrasna kuća za odmor na Malom Lošinju (фото 1)

Šarmantnim arhitektonskim dogradnjama ili suptrakcijama oplemenjena je plastika prostora i formirane su brojne izolirane zone za neometan odmor uz dobru knjigu ili predivan pogled, relaksaciju, sportsku rekreaciju ili druženje. U procesu dizajna Ksenija je okupila kvalitetne timove stručnjaka s kojima je surađivala na ovom projektu kako bi stvorila inovativna, kvalitetna i održiva rješenja. Nadahnjujuću ljepotu interijera koja relaksira i ispunjava sjećanjima na miran život, Ksenija je oplemenila u suradnji s kiparima i slikarima. Tako su nastala dva unikatna rasvjetna tijela, kao i druga djela koja su umjetnici izradili zasebno ili po narudžbi. Kuća toliko privlači slučajnog prolaznika da poneseni ljepotom često puta ulaze i zaneseno zaviruju. 

Prekrasna kuća za odmor na Malom Lošinju (фото 2)

Prekrasna kuća za odmor na Malom Lošinju (фото 3)

Prekrasna kuća za odmor na Malom Lošinju (фото 4)

Prekrasna kuća za odmor na Malom Lošinju (фото 5)

Prekrasna kuća za odmor na Malom Lošinju (фото 6)

Prekrasna kuća za odmor na Malom Lošinju (фото 7)

Prekrasna kuća za odmor na Malom Lošinju (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više