Search

Prekrasna moderna kuća u Krapinskim toplicama

Prekrasna moderna kuća u Krapinskim toplicama

Kuća S

BURO.


Image: Ivan Dorotić

Moderan i prozračan životni prostor obiteljske kuće s potpisom arhitektonskog studija MVA mikelić vreš arhitekti

Moderno, prostrano i s puno svjetla, odlike su obiteljske kuće u Klokovcu, u neposrednoj blizini centra Krapinskih toplica. A arhitektonski studio MVA mikelić vreš arhitekti koji potpisuju ovu stambenu ljepoticu prepoznatljivi su po jednostavnom i funkcionalnom dizajnu koji zadovoljava sve potrebe ugodnog života.

Kuća je smještena na kosom terenu u podnožju brda. Radi želje vlasnika da se životni prostor odvoji od tla, kuća je projektirana kroz koncept lebdeće atrijske kuće. Slično tradicionalnim lokalnim tipologijama, kuća je podijeljena na zone: servisni dio u prizemlju i prostore za život na katu, što dodatno podcrtava i odabir različitih materijala pročelja - istegnutog lima i žbuke.

Prekrasna moderna kuća u Krapinskim toplicama (фото 1)

Prekrasna moderna kuća u Krapinskim toplicama (фото 2)

Odizanjem stambenog volumena iznad tla te oslanjanjem na potporni zid i volumen garaže stvoren je niz vanjskih prostora: "drive in", ulazni atrij i južni trijem za boravak na otvorenom. Kuća se postupno otkriva kretanjem. Od ulice kroz atrij do velikih drvenih vrata koja jasno naznačuju ulaz te prolaskom uz koso stakleno pročelje stubišta naslućuje se unutrašnji prostorni koncept. Svi zajednički dnevni prostori (kuhinja, blagovanje, istočna loggia, dnevni boravak i južna loggia) nižu se i "obavijaju" oko atrija stvarajući osjećaj kontinuiranog i cjelovitog, ali istovremeno artikuliranog životnog prostora.

Prekrasna moderna kuća u Krapinskim toplicama (фото 3)

Dojam dodatno pojačava ulazna prostorna sekvenca s glavnim stubištem uz koje se nalaze police s obiteljskom bibliotekom. Neočekivani moment u korištenju ovog prostora daju djeca, otkrivši kako drvena kosa ploha široke prozorske klupčice može poslužiti za spuštanje, kao tobogan.

Cijeli članak pročitajte na Vizkultura.hr.

Prekrasna moderna kuća u Krapinskim toplicama (фото 4)

Prekrasna moderna kuća u Krapinskim toplicama (фото 5)

Prekrasna moderna kuća u Krapinskim toplicama (фото 6)

Prekrasna moderna kuća u Krapinskim toplicama (фото 7)

Prekrasna moderna kuća u Krapinskim toplicama (фото 8)

Prekrasna moderna kuća u Krapinskim toplicama (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više