Search

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje

Wall & Decò


Image: Wall & Decò

Otkad znam za sebe nikad nisam voljela tapete. One su mi sinonim za one starinske koje smo viđali po stanovima i kućama naših baka i djedova. U tim vremenima nije baš bilo pretjerano puno uzoraka i verzija, a od dotrajalosti i zuba vremena vrlo brzo su onako pomalo požutile, a na spojevima i rubovima već pomalo i izvitoperile. Iako je od tada prošlo puno vremena, tehnologija je na tom polju napredovala, a estetika, materijali, teksture, tehnika postavljanja, kao i sam izbor tapeta se itekako promijenio i znatno napredovao. Danas su tapete, realno, stigle na glas sve poželjnijeg i traženijeg akcentnog sredstva kod uređivanja interijera, a mogli bismo reći da su ujedno postale i neka vrsta statementa, u velikoj većini, s dizajnerskim potpisom. Iako sam i ja to kroz godine spoznala, da tapete nisu ono što su nekada bile, ni blizu toga, svejedno sam im donedavno pružala veliki otpor po principu… vidjela bih na Instagramu niz genijalnih inspiracija i postava, oduševila se, ali bih samo odmahnula rukom, jer eto, tapete. No, sve je to bilo tako dok nisam eto ugledala one s potpisom Wall & Decò. 

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 1)

Kad kažem da je riječ o vrlo posebnim tapetama, točnije zidovima s predivnim predimenzioniram fotografijama, grafikama, ilustracijama i uzorcima, reći ću i da je cijela priča koja stoji iza ovog poznatog brenda jednako tako posebna. Osim što se u Wall & Decò puno računa vodi o dizajnu, sve suradnje koje ostvaruju su one sa značajnim dizajnerskim imenima, dok je sve praćeno pod budnim okom umjetnika i fotografa Christiana Beninija, koji je prije malo više od jedno desetljeće i stvorio ovaj brend. Naime, Benini je izvorno modni fotograf, a za svoja snimanja nerijetko je trebao raznu scenografiju i kulise. Upravo na tim temeljima i počiva nastavak ove lijepe priče iz koje je stvorio multinacionalni brend famoznih tapeta, koje su zapravo prava mala umjetnička djela, koja se od mnogih drugih sličnih brendova razlikuju svojim inovacijama, pristupom, i ne prodaju se u rolama kako se možda očekuje, nego se isključivo rade po mjeri za zid za koji vi to želite. Ono što je u cijeloj priči još zgodno jest da sve vizuale koji vam se sviđaju možete personalizirati, doraditi na bilo koji mogući način, a ako ste umjetnik u duši, možete je i kompletno sami osmisliti, a oni će vam je kao takvu isporučiti. 

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 2)

Koliko su Wall & Decò inovativni i po čemu su još posebni jest i mogućnost da njihove tapete možete koristiti i u eksterijerima, odnosno ako baš to poželite, oblijepiti cijelu zgradu ili recimo postaviti ih u prostorije izložene vlazi kao što su kupaonica, sauna, wellness centri i slično s obzirom na to da su uspješno tehnološki razvili wet and out sisteme. Da stvar bude bolje, možete ih kupiti i u nekim hrvatskim trgovinama, a osim detaljnih uputa i savjeta oko postavljanja, na svaki Wall & Decò proizvod imate i 10 godina garancije. Kako biste bolje doživjeli njihovu estetiku i sve što vam mogu osigurati u članku vam donosimo najnoviju i stvarno prekrasnu kolekciju. Huh, a mi se još uvijek ne možemo odlučiti koja nam je tapeta draža. Vama?

 Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 3)

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 4)

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 5)

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 6)

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 7)

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 8)

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 9)

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 10)

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 11)

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 12)

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 13)

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 14)

Priča o tapetama: čak i ako ih ne volite, kad vidite ove mogli biste promijeniti mišljenje (фото 15)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više