Search

Projekt \"Hungry Designers\" odlazi u Milano

Projekt "Hungry Designers" odlazi u Milano

U sklopu Milanskog tjedna dizajna


Tijekom Milanskog tjedna dizajna od 14. do 19. travnja, u sklopu 6. izdanja internacionalne izložbe dizajna Ventura Lambrate u organizaciji mreže Organization in Design, još će jednom inozemnoj publici biti predstavljen projekt Hrvatskog dizajnerskog društva "Hungry Designers"

"Hungry Designers" je izložba dizajnerskih projekata na temu gastronomije u turizmu na kojoj svoje radove predstavlja dvadesetak hrvatskih dizajnera i dizajnerskih timova. Kustoska koncepcija izložbe proizašla je iz platforme Design Tourism, koja cilja povezati dizajn i dizajnersku struku sa sektorom turizma, a u ovoj prilici fokus je stavljen na autentičnu domaću gastronomiju, na dizajn hrane, recepata, produkata te scenarija pripreme hrane.

Projekt "Hungry Designers" odlazi u Milano (фото 1)

Unutar niše dizajna u turizmu, izložba "Hungry Designers" podcrtava njegov gastronomski potencijal. Projekti koji će biti predstavljeni na izložbi propituju stereotipe vezane uz hranu, reinterpretiraju tradicijske načine pripreme hrane te nove oblike konzumiranja hrane i promišljanja gastronomske ponude kroz dizajn proizvoda, scenarija i usluga. Izložba je dosad bila pokazana u sklopu "Dana D" u Zagrebu, u Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji, te na Vienna Design Weeku 2013., a svoje milansko otvorenje doživjet će 15. travnja.

Projekt "Hungry Designers" odlazi u Milano (фото 2)

Kustosice projekta su Ivana Borovnjak i Roberta Bratović, a dizajneri i dizajnerski timovi čiji proizvodi čine izložbu su Ana Rimac, Filip Havranek i Kristina Lugonja, Ivan Dorotić i Luka Borčić, Nikola Radeljković i Igor Zanzerović, Vlatka Leskovar, Branimir Paškvan, Manufakturist, Oaza, Sonda, Noel Šuran i Davorka Tumpić, Đurđa Prettyface i Vedran Klemens, Superstudio 29 te Mirna Raduka i Karmen Kolombo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više