Search

Projekt moderne vinarije u Slavoniji osvojio nagradu u Italiji

Projekt moderne vinarije u Slavoniji osvojio nagradu u Italiji

Rješenje studija "Dva Arhitekta"

Urednik: A.P.


Image: PRESS

Studio "Dva Arhitekta" dobio je priznanje uglednog magazina The Plan za projekt moderne vinarije u Radovancima kraj Požege

Ove godine, na svečanosti koja je održana u Veneciji u srijedu 25.svibnja, u kategoriji production (proizvodna namjena) ugledni magazin The Plan nagradio je projekt vinarije, koji potpisuje renomirani hrvatski arhitektonski studio "Dva Arhitekta".

Riječ arhitekta: "Vinarija u Radovancima kraj Požege je projekt koji je izrađen za našeg klijenta, uspješnog vinara. Požešku Zlatnu dolinu ugodna nadmorska visina, pretežno južna ekspozicija te obilježja kontinentalne klime s postepenim prijelazom ljeta u jesen čine idealnom za uzgoj vinove loze. Pri projektiranju najveći izazov je bio uklopiti se u netaknutu prirodu, pa je logičan izbor bio iskoristiti postojeće brdašce i izdubiti ga kako bi se u njega smjestilo sadržaje vinarije. Takav princip, u smislu temperature, vlažnosti i svjetla najviše odgovara i glavnom stanovniku kuće - vinu. Vinarija uz proizvodni pogon sadrži i izložbeni i kušački dio."

vinarija

vinarija

vinarija

vinarija

Više potražite na: http://www.theplan.it/eng/contest/shortlist/16


Related articles

Buro 24/7 Selection

više