Search

Pronašli smo jedan šarmantni stan u Zadru, evo zašto nas je osvojio!

Pronašli smo jedan šarmantni stan u Zadru, evo zašto nas je osvojio!

"Apartments and rooms Mareta exclusive" by Dizviz

Urednik: E.G.


Image: Davor Strenja

S velikim veseljem pratimo sve uzbudljive arhitektonske i dizajnerske projekte diljem svijeta, a posebno one koji se nalaze u Hrvatskoj. Ovaj smo put jedan takav pronašli u Zadru, a potpisuje ga tim iz dizajnerskog studia Dizviz, odnosno Vedrana Škalić i Ivica Mamić.  Zamolili smo ih da nam detaljnije objasne o čemu je riječ:  "Investitori su bračni par koji se već duži niz godina bavi turizmom te su željeli proširiti svoju ponudu. Kontaktirali su nas kada su vidjeli projekt soba za najam koji smo radili prije godinu dana u Zadru. Stan koji je bio namijenjen za adaptaciju ima 82 metara kvadratnih, te je zahtjev bio napraviti tri sobe za najam u turizmu, svaka sa svojom kupaonicom te ulazni prostor. U dogovoru s investitorima odlučili smo se za suvremeni stil s naglašenim geometrijskim oblicima. Prevladavaju antracit boja i sivi tonovi koje smo utoplili s keramikom u drvnom dekoru i drvenom oplatom te crvenim naslonjačima i rozim tonovima dekoracija."

Pronašli smo jedan šarmantni stan u Zadru, evo zašto nas je osvojio! (фото 1)

Kad smo upitali za konkretne korake koje su tijekom renovacije poduzeli, odgovorili su: "U ulaznom prostoru nalaze se dva ormara za skladištenje te konzola za promotivne materijale i ukrasno ogledalo. U svim sobama tuševi i kupaonice su odvojeni od ostatka prostora staklenim pregradama obrubljenim metalnim okvirima. Na taj način dobili smo prostranost te pogledom na kupaonice naglasili dekorativnu keramiku geometrijskih oblika koje smo nabavili u tvrtki Neutra. Kako bi se osigurala i intimnost stavljene su zavjese koje odvajaju prostor. Prostor smo vizualno povećali i s oplatom od zatamnjenih ogledala. Većina namještaja napravljena je po mjeri, te u potpunosti dizajnirana za ovaj prostor."

Stan se nalazi u Zadru u starom dijelu grada na poluotoku, u glavnoj ulici poznatoj po nazivu Kalelarga (Široka ulica 12), odnosno u samom centru poluotoka, tako da je u blizini svih sadržaja poput barova, restorana, trgovina, banke... Renovacija je trajala šest mjeseci, a rezultat definitivno nije razočarao!

Pronašli smo jedan šarmantni stan u Zadru, evo zašto nas je osvojio! (фото 2)

Pronašli smo jedan šarmantni stan u Zadru, evo zašto nas je osvojio! (фото 3)

Pronašli smo jedan šarmantni stan u Zadru, evo zašto nas je osvojio! (фото 4)

Pronašli smo jedan šarmantni stan u Zadru, evo zašto nas je osvojio! (фото 5)

Pronašli smo jedan šarmantni stan u Zadru, evo zašto nas je osvojio! (фото 6)

Pronašli smo jedan šarmantni stan u Zadru, evo zašto nas je osvojio! (фото 7)

Pronašli smo jedan šarmantni stan u Zadru, evo zašto nas je osvojio! (фото 8)

Pronašli smo jedan šarmantni stan u Zadru, evo zašto nas je osvojio! (фото 9)

Pronašli smo jedan šarmantni stan u Zadru, evo zašto nas je osvojio! (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više