Traži

Pronašli smo jedan lijepi moderni apartman u Puli sa skandi prizvukom

Pronašli smo jedan lijepi moderni apartman u Puli sa skandi prizvukom

Apartman Profondo


Fotografija: Tanja Draškić-Savić

Riječ je o apartmanu od 50 četvornih metara u suterenu obiteljske kuće i to u prostoru koji je bio neke posve druge namjene. Apartman se nalazi u pulskom kvartu Vidikovac i okružen je obiteljskim kućama nastalim u posljednjih 20-tak godina. Sama lokacija je izvrsna jer se nalazi na pola puta između centra grada i najbliže plaže tako da svojim gostima nudi izvrstan kompromis. Budući da je cijeli prostor trebalo u potpunosti građevinski adaptirati i preprojektirati, paralelno je trebalo racionalizirati troškove te kombinirati ugradbeni namještaj s posebnim detaljima rasvjete i komadnim namještajem. Apartman koji se može pohvaliti skandinavskom estetikom, a koju su mnogi prigrlili uz veliki prostor boravka, kuhinje i blagovaonice ima i prostranu kupaonicu s walk-in tuš kabinom, kao i poseban servisni toalet.

Za projekt je zaslužan pulski arhitektonski studio Kumpanija čije radove redovite objavljujemo, a evo što su nam rekli o samom apartmanu: "Izazov je bilo projektirati suvremen i prozračan apartman u jednostrano orijentiranom, a dubokom prostoru. Zbog toga smo se odlučili prostor što je više moguće otvoriti i spavaću sobu koja ima izlazak na terasu napraviti kao prostor koji može funkcionirati kako soba, ali i kao otvorena niša za spavanje te time povećati dojam prostranosti i povećati prodor prirodnog svjetla u apartman. Isto tako, prostor ulaza je odijeljen zavjesom koja propušta svjetlost, a opet ima višestruku funkciju - kreira prostor ulaznog hodnika, ima funkciju leđa sofe te omogućuje privatnost kompletnog prostora boravka. Ukoliko je potrebno više svjetlosti ili prostranosti, prostor se lako dodaje osnovnom prostoru za još veći osjećaj prostranosti i osvijetljenosti."

Na upit o materijala koji su korišteni, kažu kako je pod u cijelom stanu izveden u keramičkim pločicama velikog formata, a s obzirom na to da vertikalnim plohama prevladava bijela boja (veća refleksija svjetlosti i osjećaj prostranosti) detalji namještaja rađenog po mjeri su izvedeni djelomično u dekoru natur hrasta koji prostoru daje toplinu i istaknutu strukturu drveta. U takvom minimalističkom interijeru ističu se dekori zidnih keramičkih pločica, rasvjeta te detalji koje su većinom birali vlasnici koji su veliki ljubitelji dizajna koji su uz savjete arhitekata iz Kumpanije (Ana Visković i Bernard Domniku) sudjelovali u kreiranju prostora i odabiru same opreme. Za kraj su nam još samo ponosno nadodali kako je apartman realiziran u 2018. godini te već dobio "Guest Review Award 2018" s ocjenom 9,9/10 čime potvrdu da je posao dobro napravljen potvrđuju i sami korisnici, zadovoljni gosti.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar