Search

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda

Tekst: BURO.

Usamljene kolibe su najbolji način da se na nekoliko dana maknete od vlastitog života i da u praksi sprovedete povezivanje s prirodom o kojem toliko pričamo. Kolibice su sve modernije, ali i jako minimalističkog dizajna s trendom koji nalaže upotrebu reflektirajućeg stakla nalik ogledalu koje ih čini praktički nevidljivim. One se utapaju u okolinu nalik kameleonu. Pronašli smo nekoliko fantastičnih koje možete iznajmiti.

Casa Etérea

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 1)

Ovo je jedno od onih mjesta zbog kojih će vam se oduševljeni uzdah sigurno izmaći, Kućica je smještena u Meksiku i nalazi se u blizini vulkana okruženog džunglom. Prashant Ashoka je dizajnirao kolibu za dvije osobe s namjerom da bude idealan smještaj za sve one koji se žele skloniti s radara. Zidovi su napravljeni od posebnog stakla koje ima ultraljubičasti premaz zbog kojeg ptice jasno vide kuću i nema opasnosti po njih, a gostima dozvoljava da neometano gledaju okolinu na isti način kao da su vani.

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 2)
Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 3)

Casa Etera ima vlastiti sustav za kišnicu dok se energija nabavlja preko solarnih panela. Iako se nalazi u prirodi, interijer kolibe je kontrast očekivanom rustikalnom uređenju: podovi su od betona, na stropu su drvene grede, a namještaj je u smirujućim neutralnim tonovima.

Mountain and Cloud Cabins

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 4)

U kineskoj provinciji Yubei prošle je godine otvoren ugostiteljski kompleks Mountain and Cloud Cabins koji su zajedničkim snagama osmislili biroi Wiki World +Advanced Architecture Lab. Radi se o 18 kućica koje su obložene reflektirajućim ogledalima i lako nestanu u magli koja je tu česta pojava.

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 5)
Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 6)

Postoje različito projektirane kolibe. Neke su uobičajeno pravokutnog oblika s prozorima od poda do stropa, dok su neke piramidalnog oblika i skoro izgledaju kao NLO. Ono što im je svima zajedničko je to da u jako jednostavnom interijeru dominira drvo.

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 7)

Sacromonte Landscape Hotel

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 8)

Boutique hotel i vinarija Sacromonte nalazi se na imanju od 100 hektara u Urugvaju, na dva i pol sata vožnje od Montevidea. Kolibe su raspoređene oko vinograda na bazi od kamena koja služi kao terasa. Za dizajn je odgovoran studio MAPA Architects koji su se odlučili za zidove od zatamnjenog ogledalo stakla kako bi se okolina reflektirala u prednjem dijelu kuće, dok je zadnji sakriven s panelima od drveta.

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 9)

Ovo je mjesto za istinske hedoniste, jer osim isprobavanja vina iz vinarije, postoji i opcija organiziranja večera u restoranu koji nudi specijalitete po principu „od farme do stola“.

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 10)
Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 11)

The Mirrorcube

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 12)
Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 13)

Nešto drugačije je najbolji opis za The Microcube smještaj. To je zapravo staklena kocka dimenzija 4x4x4 metara i nalazi se na drvetu, a gosti do kućice stižu vijugavim drvenim mostićem. Baza kuće je od aluminija, dok su svi zidovi izrađeni od reflektirajućeg stakla. Odnosno tako izgleda gledano iz vani, dok su s unutrašnje strane zidovi obloženi svijetlim drvetom s prozorima na tri zida.

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 14)

Ovo „gnijezdo za ljude“ prima dvoje ljudi, a u kolibici ćete pronaći veliki krevet, toalet i prostor za sjedenje. Kao i u ostatku Treehotel kompleksa toalet je opremljen ekološkim Rukkamoinika sistemom. Dizajneri ovog neobičnog smještaja su Bolle Tham i Martin Videgård, a za izgradnju je bila zadužena švedska tvrtka Harads.

Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 15)
Pronašli smo najljepše zrcalne kolibe u kojima se ocrtava priroda (фото 16)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više