Search

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor

Na različitim stranama svijeta

Tekst: L.L.

Image: Distrito Capital

Zamislite kako bi izgledao vaš odmor da u hotelskoj sobi imate tek krevet i ormarić, a da zatim ostatak zabave smišljate sami. Na tu i slične ideje došli su i brojni svjetski dizajneri interijera koji su zatim stvorili neke od najzanimljivijih hotela na svijetu. Izdvojili smo nekoliko takvih primjeraka pa se iznenadili koliko opuštajuće djeluju minimalističke sobe bez nepotrebnih detalja.

Fujiya Ginzan

Japanski hotel izgrađen je prije više od 300 godina, a danas predstavlja najbolji prikaz spoja tradicionalnog i modernog tamošnjeg života. Kada su ga prije nekoliko godina preuređivali, dizajneri su odlučili kako u prostoru žele zadržati japanski minimalizam te su se ponajviše poigrali spojem velikih, čistih prostora i svjetla. Pomoću istog pokušali su, naime, stvoriti harmoniju i donijeti dozu jednostavnosti i mira koja nam je svima s vremena na vrijeme potrebna.

U Fujiya Ginzan hotelu gosti, osim noćenja, često dolaze i na uživanje u vrućim kupkama koje se ovdje, zbog neobičnog prostora, smatraju posebnim doživljajem.

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor (фото 1)

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor (фото 2)

 

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor (фото 3)

Kirini Santorini

Grčki Santorini, uvjerili smo se tijekom ljetnih mjeseci, ultimativno je mjesto za isti takav odmor. Tamošnje kombinacije bijele i plave divan su odmor za oči, a samim time hotel Kirini Santorini idealan odabir za dobar godišnji.

Jednostavne sobe s tek nekoliko pažljivo odabranih elemenata, bazeni koji spajaju unutrašnji i vanjski dio ukrašeni tek kamenjem i zakrivljenim linijama te jednostavni bijeli tonovi koji prevladavaju u cijelom hotelu samo su dio opuštajućeg iskustva.

Gostima je na izbor dostupno sedam apartmana, a tu su i posebne pogodnosti koje uključuju kušanje vina za vrijeme zalaska sunca, masaže i prekrasan pogled na grad.

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor (фото 4)

 

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor (фото 5)

 

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor (фото 6)

Distrito Capital

Smješten u poslovnom dijelu Mexico Cityja, hotel Distrito Capital jedan je od ljepših minimalističkih primjeraka koje smo vidjeli. Sobe u ovom hotelu sadrže sve što vam je za kvalitetan odmor potrebno, ali nisu prenatrpane već jednostavne i ugodne, a promišljenim dizajnom stvaraju osjećaj luksuza. Upravo zato, idealan je odabir za poslovne susrete i putovanja, a dodatan plus je svakako i hotelski restoran u kojem možete isprobati modernu meksičku kuhinju. Tu su i, naravno, bazen, privatno kino i ostali kul dodaci u kojima volimo uživati na odmoru.

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor (фото 7)

 

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor (фото 8)

The Pedras Salgadas Spa & Nature Park

Resort smješten na sjeveru Portugala fantastično je mjesto za odmor za one najveće avanturiste upravo zbog mogućnosti da gosti spavaju u bungalovima. U ovom se prirodnom parku posebna pažnja posvećuje ekologiji pa su tako prostori za goste uređeni dodacima s obližnjih zelenih površina, a s terase pojedinog bungalova puca spektakularan pogled na predivnu prirodu.

Odsjedanje u ovom resortu obuhvaća i uživanje u brojnim spa tretmanima, sauni, vrućim kupkama, bazenu, autentičnim delicijama i avanturama koje uključuju istraživanje obližnjih prirodnih ljepota.

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor (фото 9)

 

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor (фото 10)

 

Pronašli smo minimalističke hotele koji se čine kao savršena mjesta za apsolutni odmor (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više