Search

Pronašli smo tri genijalne dizajnerske lampe koje želimo gledati svaki dan

Pronašli smo tri genijalne dizajnerske lampe koje želimo gledati svaki dan

Ne znamo koja nam je bolja

Tekst: L.L.


Image: Hannakaisa Pekkala,
Matthew McCormick Studio,
Studio David Pompa

Obožavamo listati časopise i pretraživati omiljene internetske adrese u potrazi za najljepšim komadima namještaja. Tako su danas na red došle lampe. Pronašli smo tri dizajnerska, jednostavna, minimalistička, ali elegantna modela koji će vas, vjerujemo, osvojiti već na prvu.

Symmetry

Svojim je minimalističkim dizajnom visećih lampi dizajnerica Hannakaisa Pekkala osvojila nagradu Northern Lightninga, a kako i ne bi kada njezina neobična lampa dolazi u čak tri oblika, napravljena je od jednostavnog materijala kao što je metalna žica i instantno postaje ona jedna stvar u prostoriji koja krade pažnju.

Dizajnerica je ovaj projekt nazvala "Symmetry", a svoju lampu najlakše zamišlja kao dio modernih interijera. Jedna od zamisli bila je i da sama lampa zapravo izgleda poput lustera te da tvori cjelinu koju će razumjeti samo oni koji se u njezinu umjetnost stvarno dobro zagledaju, a čini se kako je upravo ono što je Pekkala zamislila, na kraju i uspjela ostvariti. Mi bismo je odmah stavili u svoj dnevni boravak!

Pronašli smo tri genijalne dizajnerske lampe koje želimo gledati svaki dan (фото 1)

 

Pronašli smo tri genijalne dizajnerske lampe koje želimo gledati svaki dan (фото 2)

Halo lamp

Još jedan geometrijski oblikovan komad zapeo nam je za oko. Riječ je o Halo lampama kanadskog Matthew McCormick studija koje bi se, pitate li nas, odlično snašle u baš svakoj prostoriji doma. Svaki dio Halo lampa ručno je završen i trebao bi, nadaju se iz studija, na savršen način spajati umjetnost i funkcionalnost. Zanimljivo je spomenuti i kako, osim bronce i bakra, ova lampa sadrži i dijelove od 24-karatnog zlata. Zvuči poprilično zadivljujuće, zar ne?

Pronašli smo tri genijalne dizajnerske lampe koje želimo gledati svaki dan (фото 3)

Origo

Meksički dizajnerski studio Davida Pompe napravio je pak seriju minimalističkih lampi u koje smo se zaljubili već na prvi pogled. Riječ je o visećim, zidnim i samostojećim lampama napravljenim od vulkanskog kamenja koje dolaze u kompletu sa žaruljama od opal stakla i stvaraju cjelinu kojoj je zbilja teško odoljeti. Napravljene su tako, poručili su iz studija, da na najbolji način prenose energiju i teksture vulkanskog kamenja. Minimalistički, lijepo i lako primjenjivo u svakom prostoru, nama zvuči idealno. Lampe možete kupiti na službenoj web stranici studija.

Pronašli smo tri genijalne dizajnerske lampe koje želimo gledati svaki dan (фото 4)

 

Pronašli smo tri genijalne dizajnerske lampe koje želimo gledati svaki dan (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više