Search

Prostoria ima hrpu novih stvari s hrvatskim potpisom. O kojim je to komadima namještaja riječ?

Prostoria ima hrpu novih stvari s hrvatskim potpisom. O kojim je to komadima namještaja riječ?


Image: PR

Prostoria, mlada hrvatska tvrtku za koju možemo već sada reći da u svojoj ponudi ima ikoničke komade namještaja poput famozne fotelje Polygon ili transformabilne sofe Revolve, predstavila svoje novitete. S obzirom na to da mi uvijek volimo zaviriti u njihov prekrasni showroom, u nastavku vam donosimo sve novo što imaju u ponudi, a što bi vam moglo biti zanimljivo. I da stvar bude bolja, riječ je o komadima namještaja koje potpisuju cijenjeni hrvatski dizajneri... 

Bik By Numen/ForUse

Bik je stolica svedena na bazične elemente; četiri noge, sjedalo i naslon. Jedva vidljivo stanjenje nogu, stražnje noge nagnute prema naprijed te pomalo prenaglašena zakrivljenost naslona, definiraju karakter ove stolice, koja inače posve odgovara svome arhetipu. Šire stražnje noge postavljene su bočnije što omogućava slaganje jedne stolice na drugu kada se ne koriste. Konstrukcija je izrađena iz masiva dok su sjedalo i naslon od savijene šperploče.

Prostoria ima hrpu novih stvari s hrvatskim potpisom. O kojim je to komadima namještaja riječ? (фото 1)

Oblikant By Numen/ForUse

Ova izvedenica Oblique obitelji, nevezano za razliku u tehnologiji i tipologiji od dosadašnje tapecirane stolice, zadržava njen karakterističan S profil. Izražena zaobljenost školjke pruža dobru ergonomiju koja je posebno naglašena i elastičnošću koja proizlazi iz same geometrije. Školjka je izrađena iz 2D savijene šperploče, u kombinaciji sa šest varijanti metalnih nogu od kojih se 4 mogu slagati jedna na drugu, te jedne varijante drvenih nogu.

Prostoria ima hrpu novih stvari s hrvatskim potpisom. O kojim je to komadima namještaja riječ? (фото 2)

Shtef By Grupa + 3LHD

Osnovni strukturni modul je kvadratnog formata i aplicira se na zid poput likovno autonomnog objekta no kako bi se sustav mogao prilagoditi različitim ambijentima i namjenama, razvijeni su i moduli drugačijih proporcija, kao i varijanta koja se oslanja na pod. U strukturni modul se ubacuju police L-presjeka koje dolaze u 3 formata i mogu se koristiti sa stražnjom stranom postavljenom prema gore ili dolje. Polica je izrađena iz aluminij radi fizičke lakoće.

Prostoria ima hrpu novih stvari s hrvatskim potpisom. O kojim je to komadima namještaja riječ? (фото 3)

Prostoria ima hrpu novih stvari s hrvatskim potpisom. O kojim je to komadima namještaja riječ? (фото 4)

Umomoku By 3LHD

Umomoku je namještaj za udobno i opušteno sjedenje nenametljivog i jednostavnog dizajna. Izvorno je dizajniran za Plažu Mulini u Rovinju, a naknadno redizajniran za salonsku prodaju.Konstrukcija se sastoji od širih i užih drvenih letvica kvadratičnog presjeka koje u oblikovanju stvaraju prepoznatljivi grafizam. Glavni element čine bogati jastuci koji daju identitet cijeloj kolekciji. Modularna priroda Umomoku kolekcije korisniku omogućava kombiniranje više elemenata, ali i njihovo pojedinačno korištenje, kako u eksterijeru, tako i u interijeru. Sastoji se od fotelje, sofe, stolića, klupe, ležaljke i pladnja.

Prostoria ima hrpu novih stvari s hrvatskim potpisom. O kojim je to komadima namještaja riječ? (фото 5)

Prostoria ima hrpu novih stvari s hrvatskim potpisom. O kojim je to komadima namještaja riječ? (фото 6)

Osmo By Numen/ForUse

Serija sjedala Osmo razvijena je na klasičnoj tipologiji ugostiteljskih stolica za terase hotela i restorana. Čelična konstrukcija s drvenim sjedalom i naslonom osigurava optimalni omjer robusnosti i udobnosti neophodnih u kontekstu ekstenzivnog korištenja u eksterijeru izloženom suncu i posolici. Konstrukcija od svinute cijevi ekspresivne geometrije definira okvir u koji su umetnuti sjedalo i naslon izrađeni iz profiliranih drvenih letvica. Karakteristični kut prednjih nogu stolica u kombinaciji s izrazito širokim, "prelomljenim" rukonaslonima rezultira biomorfnim izgledom insektoidnog robota iz SF filmova. Novo izdanje Osmo stolica izrađeno je od aluminija, čime se izbjegava oksidacija i pruža dodatna lakoća potrebna za lakše skladištenje i manipulaciju u čestom korištenju.

Prostoria ima hrpu novih stvari s hrvatskim potpisom. O kojim je to komadima namještaja riječ? (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više