Traži

Prvi dizajnerski hotel na svijetu nalazi se u Kopenhagenu i danas izgleda genijalno, morate ga vidjeti

Prvi dizajnerski hotel na svijetu nalazi se u Kopenhagenu i danas izgleda genijalno, morate ga vidjeti

Poznati The Royal Hotel

Tekst: L.L.


Fotografija: Joachim Wichmann,
Space Copenhagen,
Radisson Blu Royal Hotel

Jedan od najpoznatijih danskih hotela, onaj koji je dizajnirao poznati arhitekt Arne Jacobsen, a koji danas nosi ime Radisson Blu Royal Hotel, ujedno je i jedan od ljepših koje smo u posljednje vrijeme vidjeli. Otvoren je 1960. godine kao prvi dizajnerski hotel na svijetu, a prošle je godine u potpunosti renoviran i danas izgleda, morat ćete priznati, zbilja genijalno.

U sklopu hotela nalazi se čak 259 soba, a tu su i ugodno, opuštajuće predvorje, sobe za sastanke, bar i restoran. Također, važno je spomenuti kako je upravo ovaj hotel bio prvi neboder u Kopenhagenu te je zgrada u kojoj se danas nalazi hotel jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih primjeraka moderne danske arhitekture.

Prvi dizajnerski hotel na svijetu nalazi se u Kopenhagenu i danas izgleda genijalno, morate ga vidjeti (фото 1)

Za redizajn je bio zadužen studio Space Copenhagen koji pak naginje modernističkom stilu dok u isto vrijeme slavi i postojeće, sada već povijesno uređenje. U jednom intervjuu dizajneri su izjavili kako su, radeći na ovom projektu, htjeli sačuvati postojeći dizajn, a u isto vrijeme ne pretvoriti hotel u muzej već mu udahnuti život za neke nove generacije koje tek dolaze. Pitate li nas, u tome su u potpunosti i uspjeli.

Jednostavne boje, teksture i uzorci, komadi namještaja koji originalnim dizajnom privlače upravo savršenu dozu pozornosti i umirujuće boje samo su dio njihovog genijalnog plana kada je u pitanju uređenje interijera ovog hotela. Zadržan je originalni mramorni pod, a isti je postavljen i na dijelove hotela na kojem ranije nije postojao, tu su i prepoznatljive spiralne stepenice, a zanimljivi detalji poput kutaka za opuštanje na hodnicima hotela cijelom prostoru daju poseban šarm.

Sobe su, s druge strane, uglavnom presvučene u drvene podloge, prostrane su, jednostavnih bijelih zidova i zanimljivih uzoraka. Spoj modernog i starinskog namještaja ovdje je poprilično jasno vidljiv, a ono što nas je najviše oduševilo jest količina prozora s kojih puca pogled na predivan Kopenhagen.

Prvi dizajnerski hotel na svijetu nalazi se u Kopenhagenu i danas izgleda genijalno, morate ga vidjeti (фото 2)

 

Prvi dizajnerski hotel na svijetu nalazi se u Kopenhagenu i danas izgleda genijalno, morate ga vidjeti (фото 3)

 

Prvi dizajnerski hotel na svijetu nalazi se u Kopenhagenu i danas izgleda genijalno, morate ga vidjeti (фото 4)

 

Prvi dizajnerski hotel na svijetu nalazi se u Kopenhagenu i danas izgleda genijalno, morate ga vidjeti (фото 5)

 

Prvi dizajnerski hotel na svijetu nalazi se u Kopenhagenu i danas izgleda genijalno, morate ga vidjeti (фото 6)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar