Search

Prvi pogled na novi luksuzni brend rasvjetnih tijela BRAJAK VITBERG

Prvi pogled na novi luksuzni brend rasvjetnih tijela BRAJAK VITBERG

Projekt koji nam je privukao pažnju

Urednik: BURO.


Image: Saša Hess,
Urša Premik,
Marja Bizjak Azman

Proteklog tjedna u Ljubljani se otvorio jedinstven dizajnerski showroom studia BRAJAK VITBERG. Sam projekt nastao je 2018. pod ravnanjem arhitekata Petre Brajak i Roberta V. Bijelića, a otvorenje showrooma je označilo premijerno prikazivanje kolekcije raskošnih rasvjetnih tijela na kojima su dizajneri radili dvije godine. Njihov se stil temelji na jakom ikonografskom identitetu antičke homoerotike, istraživanju beskrajnih mogućnosti svjetlosnih efekata i ispreplitanju klasičnih izražajnih jezika s modernima.

Kako kažu iz studija Brajak - Vitberg dizajn su razvijali instinktivno i u skladu s materijalima koji su im u određenom trenutku bili dostupni. Iako su za izradu koristili različite materijale kolekcija djeluje kao cjelina s razrađenom idejom klasičnog svevremenskog dizajna u koji su ukomponirani moderni elementi.

Atene

Kolekcije Atene i Pompeii tako kombiniraju monumentalan dizajn s vječnim materijalima poput mesinga, čelika, mramora dok Miami daje sasvim novi, gotovo futuristički pogled, na klasičan dizajn uz korištenje akrilnog stakla i holografskih folija. Showroom BRAJAK VITBERG na adresi Prešernova cesta 2 u Ljubljani, moguće je posjetiti po prethodnoj najavi na +386 31 391 336 / +386 40900495 ili na [email protected]

Atene

Atene

Miami

Miami

Pompeii

Tekst: Kristina Đonlić

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više