Search

Prvi pogled u elegantan novi interijer dubrovačkog hotela Excelsior

Prvi pogled u elegantan novi interijer dubrovačkog hotela Excelsior

S potpisom studija Franić Šekoranja

Tekst: A.P.

Image: Saša Šekoranja privatni album

Prije sedam mjeseci najavili smo otvorenje novouređenog hotela Excelsior koji je, prije početka nove sezone 2017., trebao osvanuti u novom ruhu

U samu renovaciju hotela utrošeno je više od 80 milijuna kuna, a potpuna rekonstrukcija soba i apartmana prva je značajnija investicija u Hotel Excelsior od posljednje obnove 2008. godine. Za projekt je angažiran hrvatski arhitektonski studio BF, u suradnji sa studijem Franić Šekoranja koji su kreirali interijer. Ovaj studio se polako, ali sigurno nametnuo kao jedan od najuspješnijih u sferi uređenja interijera sa zavidnom listom klijenata. Njihov prepoznatljiv estetski potpis očituje se u pomno odabranim detaljima koji u prostor unose toplinu i kreiraju gotovo kućnu atmosferu, posebno poželjnu kod uređenja objekata ove vrste.

"Svaki dio hotela osmišljen je kao svojevrsni "revival" zlatnog doba Excelsiora, jednog od simbola Dubrovnika koji je oduvijek bio mjesto susreta s dušom grada, ali i svjetskih zbivanja, unoseći dašak glamura, stila i posebnoga šarma kroz čitavo proteklo stoljeće.

Excelsior

Redizajnom je potpuno preuređen i prostor recepcije koja odmah pri ulasku u hotel, otkriva jedinstveni pogled na staru dubrovačku gradsku jezgru, a sam prostor je proširen kako bi se funkcionalno povezao sa smještajnim dijelom hotela. Kompletno izmijenjeni Abakus piano bar i terasa - "srce hotela" koje je oduvijek bilo omiljeno mjesto susreta - doživjeli su potpunu transformaciju vrativši hotelu Excelsior nostalgični "bellezza" sjaj i sofisticiranu eleganciju" - kažu iz Jadranskih luksuznih hotela.

excelsior

 

excelsior

excelsior

excelsior

excelsior

excelsior

excelsior

excelsior

excelsior

excelsior

excelsior

excelsior

Related articles

Buro 24/7 Selection

više