Search

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore

Novi dizajnerski centar u cijelosti posvećen hrvatskom dizajnu

Tina Kovačiček

Image: John Pavlish

Ususret večerašnjem otvorenju novog Croatian Design Superstorea u Martićevoj 4, dobili smo priliku pogledati kako će izgledati najveći dućan u cijelosti posvećen hrvatskom dizajnu i dizajnerima

Afirmacija hrvatskog, autohtonog i originalnog traje već neko vrijeme, zahvaljujući entuzijazmu određenih pojedinaca. Jedna od njih je svakako Ira Payer, javnosti poznata kao aktivna promotorica domaćeg dizajna i dugogodišnja predsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva (2005.-2012.) koja, uz Suzanu Košćak stoji iza projekta Croatian Design Superstore. Ovaj multifunkcionalni dizajnerski centar nalazi se na zagrebačkoj adresi Martićeva 4, a službeno otvorenje očekuje nas večeras. Na gotovo 300 m2 ovaj prostor objedinit će stalnu prezentaciju i ponudu najboljeg hrvatskog dizajna, prateće edukativne, kreativne i promotivne aktivnosti te jedinstvenu ugostiteljsku ponudu.

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore (фото 1)

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore (фото 2)

Značaj Croatian Design Superstorea, inicijative relevantne za razvoj kreativne ekonomije u Hrvatskoj, još je veći ako se uzme u obzir da nije riječ o projektu zasnovanom od strane države ili grada, odnosno javnog sektora, već u potpunosti o neovisnom projektu iza koje stoje dizajnerica Ira Payer te Suzana Košćak, ekonomistica i financijska analitičarka, koja je ujedno i privatna investitorica projekta.

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore (фото 3)

Odabir proizvoda, koje ćete moći pronaći ovdje, sastavljen je prema kriterijima izvrsnosti u dizajnu, a uzima u obzir kvalitetu proizvoda u cjelini. Aktualni odabir proizvoda, među kojima su i mnogi dobitnici nekoliko uglednih svjetskih nagrada za dizajn, čini 130 proizvoda i proizvodnih serija, kroz koje je zastupljeno više od 150 autora i autorskih kolektiva te u čijoj proizvodnji sudjeluje više od 100 poslovnih subjekata. Uoči večerašnjeg otvorenja Büro 24/7 zavirio je u novi Croatian Design Superstore.

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore (фото 4)

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore (фото 5)

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore (фото 6)

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore (фото 7)

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore (фото 8)

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore (фото 9)

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore (фото 10)

Prvi pogled u novi zagrebački Croatian Design Superstore (фото 11)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više