Search

Prvi pogled u zagrebački showroom kolektiva Grupa Studio

Prvi pogled u zagrebački showroom kolektiva Grupa Studio

Na adresi Popa Dukljanina 1

Tekst: A.P.

Image: John Pavlish

Ljubitelji hrvatskog produkt dizajna od ove subote imaju novu adresu za shopping

Po svemu sudeći, 2015. bila je dobra godina za dizajnerski kolektiv Grupa Studio. Postavili su samostalnu izložbu u dizajnerskom hotelu Lone, njihovi produkti osvanuli su kao dio interijera u nekima od najotmjenijih novootvorenih hotela na obali, potražnja za njihovim dizajnom i dalje cvjeta van granica Lijepe Naše, a kao šlag na torti i najbolja proslava za kraj ove godine otvoren je i prvi samostalni showroom koji objedinjuje sve ono što su godinama stvarali: "Prostor objedinjuje izložbeni dio u kojem se mogu vidjeti proizvodi našeg brenda Grupa products, u svim svojim varijacijama, "one off" komadi i prototipi nastajali kroz godine, zajedno s proizvodima koje smo dizajnirali za Prostoriju, Artisan, Modus i druge" –kazali su.

Showroom se nalazi u ulici Popa Dukljanina 1 i dolazi kao logičan slijed događaja za ovaj uspješan trio koji čine Tihana Taraba, Ivana Pavić i Filip Despot. Po riječima dizajnera, postav će se redovito mijenjati te će se u njemu prezentirati novi komadi i prototipovi, a u planu su i radionice inozemnih dizajnera te održavanje prezentacija i predavanja.

grupa

Kao mjesto na kojem će odsad provoditi najviše vremena Tihana, Ivana i Filip ispunili su prostor nekim dragim i inspirirajućim komadima: "U gornjem prostoru nalazi se naš radni dio, a u podrumskoj etaži skladište i radiona. Osim naših, prostor je uređen stvarima koje nas inspiriraju, poput Bertoine stolice Bird, fotelje Božidara Murkovića, stolice Bernarda Bernardija, rijetkog prototipa stolice Rex Nike Kralja s pletenim sjedištem i naslonom", kazali su iz Grupe.

grupa2

grupa3

grupa4

grupa5

grupa6

grupa7

grupa9

grupa10

grupa11

grupa12

grupa13

grupa14

grupa15

grupa16

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više