Traži

Razgledajte lijepi projekt kuće u samom centru Hvara

Razgledajte lijepi projekt kuće u samom centru Hvara

Projekt potpisuje arhitektonski studio Super Ured


Fotografija: PR

Danas vam predstavljamo projekt kuće koja se smjestila na maloj parceli izvan najužeg središta grada Hvara. U prošlosti je služila kao alatnica koju su koristili stanari kuće u neposrednoj blizini, a danas, novi vlasnici, mladi par iz Splita, odlučili su se potpuno posvetiti uređenju svoje male ljetne oaze. U interijeru su korišteni tonovi bijele i sive te bež boje uz samo poneki detalj u drvu. Dekor je gotovo u potpunosti izostao pa se u fokusu našao samo dio starog očišćenog kamenog zida i pogled prema malenom otvorenom prostoru ispred kuće. Rasvjeta prostora je elementarna.

Razgledajte lijepi projekt kuće u samom centru Hvara (фото 1)

Najvažniji dio projekta dogodio se izvan same kuće. Imajući na umu površinu objekta od samo 42 kvadratna metra bilo je potrebno jednaku pažnju posvetiti planiranju životnog prostora izvan njega samoga. Na skromnoj parceli od 78 kvadratnih metara bilo je potrebno smjestiti prostor za parking, spremište, vanjski bazen, sunčalište i prostor za dnevni boravak na otvorenom. Shvativši da će ukućani i njihovi gosti većinu svog vremena provesti upravo ovdje, bilo je presudno maksimalno zaštiti njihovu intimu podizanjem neuobičajeno visokih ogradnih zidova prema susjednim parcelama i pješačkom prolazu kojeg je bilo potrebno zadržati na sjevernom dijelu parcele.

Razgledajte lijepi projekt kuće u samom centru Hvara (фото 2)

Izvedbom zidova postignut je osjećaj sigurnosti i opuštenosti koji je gotovo uvijek rezerviran za zatvorene prostore dok su vrtovi i terase često izloženi buci izvana, vjetru ili pogledu sa susjednih čestica. Bazen zauzima gotovo cijeli prostor novonastalog dvora, a ostali sadržaji nanizani su uokolo njega. Cijeli okoliš izveden je u kamenu koji uokviruje površinu bazena, a pogled prema jugu omogućen je preko uske površine sa zelenilom. Sunčalište i prostor za sjedenje smješteni su na nasuprotnim stranama bazena, prvo u potpunosti izloženo sunčevim zrakama, a drugo skriveno pod pergolom koju će prekriti penjačica. Kako izgleda ovaj lijepi i moderan projekt kuće na Hvaru koji potpisuje arhitektonski ured Super Ured, provjerite u sklopu članka. 

Razgledajte lijepi projekt kuće u samom centru Hvara (фото 3)

Razgledajte lijepi projekt kuće u samom centru Hvara (фото 4)

Razgledajte lijepi projekt kuće u samom centru Hvara (фото 5)

Razgledajte lijepi projekt kuće u samom centru Hvara (фото 6)

Razgledajte lijepi projekt kuće u samom centru Hvara (фото 7)

Razgledajte lijepi projekt kuće u samom centru Hvara (фото 8)

Razgledajte lijepi projekt kuće u samom centru Hvara (фото 9)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar