Search

Restoran koji je san svake Instagramuše

Restoran koji je san svake Instagramuše

Tekst: BURO.


Postoje barovi i restorani koji su toliko specifično i drugačiji da pri samom otvaranju postanu Instagram poznati. Neobične grafičke igre, paleta boja, istaknuti citati, neonski znakovi, samo su neki od načina da se uđe u tu Instagram kategoriju koja je postala smjernica za mnoge nove interijere koji se danas uređuju. Nažalost većina mjesta replicira elemente koji su fotogenični te na kraju svi izgledaju isto. Iz tog razloga se oduševimo kada vidimo nešto novo, originalno i svježe. Upravo je to slučaj s novootvorenim restoranom La Sastreria u Valenciji.

Restoran koji je san svake Instagramuše (фото 1)

Interijer potpisuje španjolski studio Masquespacio koji je ljubiteljima dizajna već poznat kako po otkačenim rješenjima, tako i po proizvodima koje su dizajnirali. Njihov radi bi se najbolje mogao opisati riječju smjelo, a to se vidi i iz ovog prostora gdje su se odlučili za print s kvadratićima i disciplinirano ga iskoristili na doslovno svakom milimetru prostora, tako da restoran izgleda gotovo nacrtano.

Restoran koji je san svake Instagramuše (фото 2)
Restoran koji je san svake Instagramuše (фото 3)
Restoran koji je san svake Instagramuše (фото 4)

Iako je prva asocijacija Instagram i kreiranje sadržaja koji će donijeti veći broj posjeta restoranu u post covid eri, dizajneri su razmišljali malo šire. Pločice su homage fasadama zgrada u kvartu koje su obložene pločicama istog dizajna, dok su stolice replika modela na rasklapanje koje stanovnici kvarta koriste ispred svojih zgrada za uživanje na svježem zraku i promatranje prolaznika. Prednji dio bara je manje formalan, a restoran je namijenjen za cjelovečernje uživanje u morskim specijalitetima. Paleta boja u ovom dijelu prelazi u plave nijanse, a nasloni u separeu su izvedeni u obliku valova. Na zidove su postavljena velika ogledala zbog kojih cijeli prostor izgleda zaigranije.

Restoran koji je san svake Instagramuše (фото 5)
Restoran koji je san svake Instagramuše (фото 6)
Restoran koji je san svake Instagramuše (фото 7)

Sve u vezi s ovim mjestom izgleda kao prava fantazija i s punim pravom želimo jedan proljetni posjet Španjolskoj i neku veselu večer u ovom restoranu. Možete li nas kriviti?

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više