Traži

Rhei – sat u kojem vrijeme doslovno teče

Genijalan produkt dizajn srpskog dizajnera Damjana Stankovića


Fotografija: http://www.hellorhei.com/

"Panta rei" ili "sve teče" znamenita je izreka koja nas podsjeća da se u životu sve mijenja i da ništa na svijetu nije nepomično i stalno. A srpski produkt dizajner na savršen je način sažeo ovu izreku u svom inovativnom satu Rhei

Rhei je prototip elektromehaničkog sata s tekućim zaslonom i rezultat je predanog rada i strasti beogradskog industrijskog dizajnera s njujorškom adresom, Damjana Stankovića, koji je prepoznao i žiri prestižne međunarodne nagrade za produkt dizajn Red Dot. Sat Rhei krasi minimalistički, ali posve originalan dizajn, usudili bismo se čak reći i osebujan umjetnički dodir, i predstavlja jedno posebno vizualno iskustvo koje bi vas na prvi pogled moglo zavarati da pomislite kako se radi o digitalnoj animaciji, međutim, riječ je o inovativnom spoju elektronskog mehanizma, magneta i tekućine s ferofluidnim dodacima zahvaljujući čemu se oblikuju i izmjenjuju brojke. Važno je napomenuti kako je prilikom kreiranja ovog kompleksnog sata Stanković uložio godinu dana predanog rada i ekstenzivnog eksperimentiranja kako bi ovaj sat "oživio".

Rhei – sat u kojem vrijeme doslovno teče (фото 1)

Sat Rhei svojim dizajnom simbolizira iluzorno mjesto gdje se stapaju analogna i digitalna sfera, gdje zakoni mehanike i prirode postaju jedno, aludirajući tako na nestalnost i promjenljivu prirodu koncepta koji nam je poznat kao "vrijeme". A svi znamo da vrijeme teče. Rhei je jedna dinamička instalacija, mala skulptura ili ideja o prolaznosti vremena u formi prekrasnog minimalističkog sata. 

Rhei – sat u kojem vrijeme doslovno teče (фото 2)

Rhei – sat u kojem vrijeme doslovno teče (фото 3)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor