Search

Rijeka dobiva jedan od najboljih europskih stadiona

Rijeka dobiva jedan od najboljih europskih stadiona

Novo ruho legendarne Kantride

A.P.


Image: PR

Velika investicija za novo ruho stadiona i okolnih lokacija

Od svoje izgradnje 1913. godine stadion na Kantridi je prošao kroz mnoge rekonstrukcije i dograđivanja, a novi projekt za koji je nedavno potpisan predugovor o pravu građenja stvorit će najmoderniji stadion u Hrvatskoj, ali i šire! Projektiranje je povjereno renomiranom arhitektu Ginu Zavanelliju koji u svom portfoliju ima bezbroj sportskih arena, uključujući stadion nogometnog kluba Juventus. Njemu su se pridružili i vrhunski riječki projektanti studija ZDL predvođenih arhitektom Sinišom Zdjelarom. Stadion će pored najmodernije tehnike i rasvjete imati 14 tisuća natkrivenih sjedećih mjesta kategoriziranih po pravilima UEFA-e, garažu za osobe s invaliditetom, medije, sponzore i VIP posjetitelje, 3000 mjesta za VIP-ovce, 4000 mjesta za najvjernije navijače, prostore za konferencije, prezentacije, primanja i slavlja, fan shopove i brojne druge sadržaje.

Kantrida

Kantrida

Trening kamp također neće zaostajati kvalitetom i vrhunskom opremom. Jedinstven sportski kompleks sastojat će se od više nogometnih terena s vrhunskim podlogama koje mogu zadovoljiti najviše zahtjeve profesionalnog sporta i stvoriti optimalne uvjete za trenažni proces. Izgradnja novog treninga kampa preduvjet je za ostvarivanje ambicioznih planova škole nogometa za mlade kao i seniorske momčadi.

Kantrida
"Izgradnja novog Stadiona Kantrida za HNK Rijeku, ali i za cijelu regiju i Hrvatsku, znači ostvarenje preduvjeta za razvoj kluba i nogometa, za sportske uspjehe koji će biti na ponos svih nas Riječana. Nova infrastruktura ima poseban značaj za sportski razvoj najmlađih generacija." istaknuo je predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković, te nastavio: "Stadion će biti jedinstven ne samo u Hrvatskoj nego u ovom dijelu Europe. Bit će na ponos svih navijača i posjetitelja, kojima će se pružiti maksimalan komfor za boravljenje na sportskim natjecanjima, ali i u korištenju popratnih sadržaja u obalnom pojasu za slobodno vrijeme. Mjesto na kojem ćemo se svi ugodno osjećati, prateći uspjehe naše momčadi."

Kantrida

Kantrida

Kantrida

Kantrida

Kantrida

Kantrida

Related articles

Buro 24/7 Selection

više