Search

Sada možete kupiti namještaj iz legendarnog njujorškog hotela Waldorf Astoria!

Sada možete kupiti namještaj iz legendarnog njujorškog hotela Waldorf Astoria!

Tekst: BURO.


Hotel Waldorf Astoria je po samom otvaranju postao simbol Manhattana i New Yorka. Jedan od najstarijih i najgrandioznijih hotela u tom gradu, svoja je vrata zatvorio 2017. godine. Srećom radi se o privremenom zatvaranju zbog renoviranja, a novo otvaranje je najavljeno za 2022. godinu. Ako se pitate zašto im treba pet godina za renovaciju, kazat ćemo vam da Astoria ima čak 47 katova te predviđeno vrijeme trajanja renovacije nije tako neuobičajeno. U listopadu se događa velika aukcija na kojoj će se naći velik dio predmeta iz kultnog hotela, a koji sada traže svoje nove privatne vlasnike.

Sada možete kupiti namještaj iz legendarnog njujorškog hotela Waldorf Astoria! (фото 1)

Radnicima su trebala tri tjedna da iz hotele iznesu sve predmete koje su potom utovarili u 88 kamiona i pospremili ih u skladišta u unutrašnjosti države. Aukcija je počela prije nekoliko dana, točnije 17.listopada i trajat će sve do 15.studenog, a vodi je aukcijska kuća Kaminski. Budući da se radi o hotelu koji je poslovao dugi niz godina i u kojem je odsjelo čak 16 predsjednika, ali i Marilyn Monroe, Cole Porter i drugi, jasno je da se redi o eklektičnom miksu stilova s izuzetnom povijesnom vrijednošću.

Sada možete kupiti namještaj iz legendarnog njujorškog hotela Waldorf Astoria! (фото 2)

Između ostalog na prodaju je ponuđen Cartier sat iz predsjedničkog apartmana, ružičasta stolica i otoman iz apartmana Marilyn Monroe, talijanska konzola iz Cole Porter apartmana (živio je ovdje punih 30 godina), Steinway & Sons klavir iz Saudi Arabia apartmana. Pored toga tu su i jastučnice s vezom od kojih jedna ima motiv korgija kraljice Elizabete. Čak je moguće kupiti i vrata koja su vodila u apartman predsjednika Hoovera ili ona koja su vodila u apartman Liz Taylor. Tu je i cijeli niz ogledala, tepiha, stolića, lustera i lampi koje datiraju još iz XIX stoljeća, kao i fotografije poznatih osoba snimljene u doba najveće slave Astorije.

Sada možete kupiti namještaj iz legendarnog njujorškog hotela Waldorf Astoria! (фото 3)
Sada možete kupiti namještaj iz legendarnog njujorškog hotela Waldorf Astoria! (фото 4)

Svi zainteresirani mogu osobno pogledati predmete u jednom napuštenom shopping centru u Massachusettsu koji se pokazao kao odgovarajuća lokacija za izložbu namještaja. Dio prihoda bit će uplaćen crkvi St.Bartholomew koja se nalazi prekoputa hotela i koja je također simbol New Yorka.

Ako ne možete preletjeti ocean, nema problema. Možete se nadmetati na stranici aukcijske kuće. Dovoljno je da se prijavite na jednu aukciju i da zgrabite neki komad povijesti za sebe.

Sada možete kupiti namještaj iz legendarnog njujorškog hotela Waldorf Astoria! (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više