Search

Salone del Mobile: Sve što trebate znati o upravo završenom sajmu namještaja u Milanu

Salone del Mobile: Sve što trebate znati o upravo završenom sajmu namještaja u Milanu

Tekst: BURO.


Može se reći da je svijet dizajna prodisao kada se Salone del Mobile u Milanu ponovo i napokon dogodio u fizičkom obliku. Ova velika smotra tradicionalno okuplja veliki broj arhitekata, dizajnera i novinara, a ovog puta sve je dobilo novu notu pošto smo iskusili život bez sajma koji određuje pravac trendova cjelokupnog dizajn svijeta. Ovog puta sajam se održao pod geslom „Supersalone“, a sve to pod palicom Stefana Boerija. Svi koji su posjetili Milano tijekom tih nekoliko dana složili su se u ocjeni da je u pitanju zbilja bio jedinstveni događaj. Ako niste pratili svakodnevne vijesti iz Milana, ovdje možete pogledati najbolje momente o kojima će se još dugo pričati.

ARTEMIST

Salone del Mobile: Sve što trebate znati o upravo završenom sajmu namještaja u Milanu (фото 1)
Salone del Mobile: Sve što trebate znati o upravo završenom sajmu namještaja u Milanu (фото 2)

Za ovu prigodu brend Artemis angažirao je milanski biro Ciarmoli Queda Studio (koji vode Simone Ciarmoli i Miguel Queda), oni su dobili ulogu da budu umjetnički direktori izložbe „AQVA“ čija se tema vrti oko vode. Na izložbi su predstavljeni do sada neviđeni umjetnički i dizajn radovi poznatih umjetnika. Izložba se održala u okviru hotela Senato, a neki od autora iskoristili su plitku vodu hotelskog bazena u vrtu kako bi predstavili svoje radove. Jedno od djela koje je privuklo najviše pažnje je „Testa Di Venere Frammento Head“ za koju je odgovoran Fonderia Artistica Ruocco. Također, publika je reagirala na „Splash Marble Vase“ vazu koju je osmislilo UpGroup i koja doslovno izgleda kao mlaz vode zauvijek zaustavljen u vremenu. Zaista je svaki prikazani komad natjerao publiku da zastane i doživi vodu i naš odnos prema njoj na drugačiji način.

Dimorestudio

Salone del Mobile: Sve što trebate znati o upravo završenom sajmu namještaja u Milanu (фото 3)
Salone del Mobile: Sve što trebate znati o upravo završenom sajmu namještaja u Milanu (фото 4)

Stan Dimorestudio je u okviru ovog sajma postao pozornica nekoliko instalacija koje su odgovorile na temu „Prošlost, sadašnjost i budućnost“. Prikazana postavka slavi talijanski racionalizam, tridesete godine prošlog stoljeća, kao i rad dizajnera Claudija Salocchija.

DIOR

Salone del Mobile: Sve što trebate znati o upravo završenom sajmu namještaja u Milanu (фото 5)

Čitav i dizajn i modni svijet je poludio kada je brend Dior na izložbi otkrio 17 verzija čuvene stolice „Medallion“, za svaku od njih je bio zadužen po jedan suvremeni umjetnik i rezultati su zbilja očaravajući. Između ostalih, na ovaj laskavi zadatak moderne reinterpretacije odgovorili su: Sam Baron, Nacho Carbonell, Dimorestudio, Constance Guisset, India Mahdavi, Nendo, Pierre Yovanovitch... Tu je bilo minimalističkih, nevjerojatnih, raznobojnih i futurističkih rješenja. Pomicanje granica i redefiniranje klasike nikada nije izgledalo bolje.

Hermès

Salone del Mobile: Sve što trebate znati o upravo završenom sajmu namještaja u Milanu (фото 6)
Salone del Mobile: Sve što trebate znati o upravo završenom sajmu namještaja u Milanu (фото 7)

Ako postoji jedan brend koji je apsolutno oduševio na ovogodišnjoj manifestaciji to je, bez sumnje, Hermès. Prije svega tu je hipnotički privlačan set koji je djelo Hervéa Sauvagea, radi se odvojenim prostorijama koje su obojene u geometrijske motive. Unutar svake „kućice“ prikazani su novi komadi kroz igru između svjetla i sjene. Posebno se izdvojila fotelja „Sillage D’Hermès“ koju potpisuje Studio Mumbai, a inspirirana je dalekim putovanjima. Pruge na stolici predstavljaju vizualnu vezu sa Sauvageovim muralom, a motiv je rekreiran i na kamenoj površini “Lignage D’Hermès“ istog studija.

Toiletpaper

Salone del Mobile: Sve što trebate znati o upravo završenom sajmu namještaja u Milanu (фото 8)

Tijekom milanskog salona javno kupalište bazen Cozzi postao je dom instalacije „Be Water“ iza kojih stoje magazin Toiletpaper, umjetnik Maurizio Cattelan i fotograf Pierpaolo Ferrari. Mural je širine 30 metara, a visok je 10 metara, samo tijekom sajma bilo je moguće sagledati ovu instalaciju bez kupaćeg kostima. A tijekom rujna u slici će moći uživati svi koji tu plivaju. Projekt je podržao grad Milano, kao i Milanosport, ali i modni brend Desigual.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više