Search

Sanjiva plutajuća sauna usred jezera

Sanjiva plutajuća sauna usred jezera

Jezero Union u Seattleu


Image: Kevin Scott

"Cilj ove saune bio je stvoriti utočište za lokalno stanovništvo te njihovom gradu pružiti novi doživljaj prostora za opuštanje na vodi." poručio je arhitektonski tandem, Jon Gentry i Aimée O'Carroll iz goCstudio-a

Sauna je tradicionalno mjesto za opuštanje, a ona postaje puno više od toga ukoliko se nalazi usred sanjivog jezera. Ovaj impresivan plutajući projekt imena "wa_sauna" potpisuje arhitektonski studio goCstudio, a smjestio se u američkom gradu Seattleu na Union jezeru. "Smatrali smo da bi ovako nešto moglo biti interesantno gradu koji je okružen vodom. Cilj ove saune bio je stvoriti utočište za lokalno stanovništvo te njihovom gradu pružiti novi doživljaj prostora za opuštanje na vodi." poručio je arhitektonski tandem, Jon Gentry i Aimée O'Carroll.

Sanjiva plutajuća sauna usred jezera (фото 1)

Sauna temeljena na skandinavskoj bazi i funkciji, osim što pluta, svojim korisnicima omogućuje dodatno istraživanje vizura ovog prekrasnog jezera obzirom da se na nju pristiže kajakom. Inače, ova plutajuća nastamba od 22 četvorna metra može primiti do maksimalno šest osoba, a nakon zagrijavanja tijela, osobe se mogu kasnije po želji i osvježiti u samom jezeru. Spomenimo kako je ovaj hvalevrijedan projekt financiran i realiziran uz pomoć donacija Kickstarter kampanje, a ne možemo ne zamijetiti kako vizuale krase dva modela, Binta Dibba i Katie Joy.

Sanjiva plutajuća sauna usred jezera (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više