Search

Šareno, magično i zabavno! Casa Lopez je francuski brend koji je ukrao naše srce

Šareno, magično i zabavno! Casa Lopez je francuski brend koji je ukrao naše srce

Tekst: BURO.


Image: BURO.

U posljednje vrijeme opsjednuti smo otkačenim chic sitnicama za kuću, maksimalizam nas je u potpunosti osvojio i ne možemo prestati dodavati nove detalje u stanove (živio online shopping!). Već smo pričali o brendovima iz ove kategorije na koje biste trebali obratiti pažnju, a danas dopisujemo još jedan. Casa Lopez je francuska kompanija koju je 1983. godine osnovao Bernard Magniant-Lopez kojem su dozlogrdili trendovi koji su vladali tijekom osamdesetih godina i koji je poželio ponuditi nešto novo.

Šareno, magično i zabavno! Casa Lopez je francuski brend koji je ukrao naše srce (фото 1)
Šareno, magično i zabavno! Casa Lopez je francuski brend koji je ukrao naše srce (фото 2)

Drugačije i svježe su i dalje odrednice kada opisujemo Casa Lopez ponudu, a 2014. godine vlasništvo nad kompanijom prešlo je u ruke Pierre Sauvagea, koji je sada odgovoran i za dizajn. Svoj rad opisuje kao svojevrsnu kombinaciju profinjenosti i jednostavnosti. Svi komadi koje nude su kvalitetne izrade, a sve se izrađuju diljem Europe u Belgiji, Francuskoj, Portugalu i Španjolskoj, a osim na stranici prodaju u tri malena dućana u Parizu, Lyonu i gradiću Saint-Rémy-de-Provence.

Šareno, magično i zabavno! Casa Lopez je francuski brend koji je ukrao naše srce (фото 3)
Šareno, magično i zabavno! Casa Lopez je francuski brend koji je ukrao naše srce (фото 4)
Šareno, magično i zabavno! Casa Lopez je francuski brend koji je ukrao naše srce (фото 5)

Klasičan dizajn s pomakom je stil koji lako osvaja, a šareno Casa Lopez posuđe donose dašak zabave i pri najformalnijim okupljanjima, dok su njihovi tepisi od jute, vune i pamuka dovoljno elegantni, da i kuću na selu mogu pretvoriti u chic mjesto. Sam dizajner je sve svoje kuće (u Parizu, Normandiji i Provansi) opremio komadima vlastitog brenda, a te interijere je predstavio u knjizi "Effortless Style" u Flammarion izdanju. Njegove kreacije postale su omiljene u svijetu top dizajnera interijera, posebno kada se radi o namještaju i rasvjeti od ratana, pa je tako i Linda Pinto koristila njegov luster s pletenim majmunčićima i listovima palmi od 11 700 eura kao centralni komad. No, nisu svi komadi tako ekskluzivni, ručno oslikane keramičke kible stoje, primjerice, 120 eura.

Šareno, magično i zabavno! Casa Lopez je francuski brend koji je ukrao naše srce (фото 6)
Šareno, magično i zabavno! Casa Lopez je francuski brend koji je ukrao naše srce (фото 7)

Sauvage obožava koristiti tradicionalne uzorke, ali se isto toliko voli udruživati sa suvremenim umjetnicima i zanatlijama. Na liniji tepiha surađivao je s francuskom izdavačkom kućom Gallimard i na tepisima replicirao motive s korica knjiga koje je tijekom 20. stoljeća dizajnirao Paul Bonet. Također, s nekadašnjom kreativnom direktoricom modne kuće Oscar de la Renta, Carolinom Irving kreirao je kolekciju tekstila za dom. Od ovog tjedna pa do rujna je u tijku pop up izložba u dvorcu Chateau De L'Ange gdje je dostupna kolekcija koji je brend izradio u suradnji s Edith Mézard koja je poznata po vezu i umjetnicom Sachom Floch Poliakoff. Ako ste u potrazi za elegantnim i kvalitetnim namještajem i detaljima za kuću koji imaju i interesantnu priču, vrijeme je da proučite Casa Lopez koncept.

Leave a comment

više