Traži

Šarmantan stan koji će vas svojim uređenjem ugodno iznenaditi

Šarmantan stan koji će vas svojim uređenjem ugodno iznenaditi

U stambenom kompleksu Situla


Fotografija: Anže Vrabi

Ovaj lijepo uređeni stan u Ljubljani koketira s modernim i glamuroznim elementima, a zanimljivo je da je pri uređenju trebalo paralelno izbalansirati njezin i njegov ukus

Već smo nekoliko puta zavirili u stanove koji su smješteni u popularnom stambenom kompleksu u Ljubljani, poznatiji pod imenom Situla. Sama arhitektica i dizajnerica interijera, Nina Štajner, odmah na početku ove priče istaknula nam je kako je najveći izazov bio zadovoljiti njezin i njegov ukus te stvoriti balans. Pogađate, riječ je o stanu mladog bračnog para (s djetetom) koji je u konačnici dobio točno ono što je i inicijalno priželjkivao.


U interijeru je tako zastupljena doza glamura i tzv. ženskih detalja, dok su pritom dominirajuće teksture uglavnom grube, i kako dizajnerica kaže, markantno muževne. Kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak čine jednu cjelinu u kojoj prevladava cool zidna tapeta koja imitira vrlo trendy zidne pločice marokanskog uzorka, a koje su u posljednje vrijeme itekako rado viđene. To je ujedno i glavni akcent ove zone i upravo zbog toga, ostatak prostorije je u smirujućim i svijetlim tonovima, uglavnom monokromatskoj kombinaciji s pokojim glamuroznim detaljem u boji mjedi.


U nastavku dnevne sobe je i uvijek dobrodošao te poprilično prostran balkon na kojem ne možemo ne primijetiti crne dizajnerske drvene naslonjače Rex. A upravo je balkon najbolja moguća točka stana kada stanari žele uživati u pogledu na slovensku prijestolnicu te u daljini i Alpe. Osim navedenog stan ima još dvije prostorije, a to je glavna spavaća soba u kojoj se išlo na varijantu prozračnosti i bjeline, što je sasvim logično kada pričamo o njezinoj izvornoj namjeni. A tu je i dječja soba koja je uređena u neutralnim stilu s obzirom da par očekuje prinovu. Još samo za kraj možemo nadodati kako je ovaj projekt sjajan prikaz da svi ukusi mogu biti zadovoljeni i pritom funkcionirati kao cjelina ugodna za život.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više