Search

Šarmantan ženski stan od 60 kvadrata

Šarmantan ženski stan od 60 kvadrata

U Zagrebu


Image: Darko Mihalić

Dvosoban stan novogradnji prostire se na nešto manje od 60 kvadrata, a smješten je u zapadnom dijelu Zagreba. Osmislili smo ga kao toplu, urbanu oazu po mjeri vlasnice

S obzirom na srednju do relativno malu kvadraturu, većina namještaja koji je ondje pronašao svoje mjesto izrađena je po mjeri, a posebna pozornost pridana je skladišnom prostoru. Jedna od osnovnih želja vlasnice bila je izbjegavanje uobičajene blagovaonice, a sve osim podnih obloga – parketa i keramičkih pločica koje su nas već dočekale – trebalo je osmisliti.

Stan smo zamislili kao otvoren prostor pa hodnik, kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak tvore cjelinu. Ondje dominiraju sivi i plavi tonovi, a toplinu i kontrast tim relativno hladnim nijansama osigurava podna obloga i detalji. Nešto nježniji tonovi iste palete korišteni su u spavaćoj sobi kao mjestu namijenjenom opuštanju nakon svakodnevnih obveza i životnog tempa.

stan

Jedan od imperativa vlasnice bilo je stvaranje što je moguće više prostora za spremanje stvari. Zato smo osmislili više skladišnih jedinica raspoređenih po cijelom stanu. Najveća je svakako garderobni ormar u spavaćoj sobi koji je vizualno stopljen s bijelim zidom. Iznad kreveta nalazi se most koji osigurava dodatni prostor u ovoj prostoriji, baš kao i police te noćni ormarić. Druga skladišna jedinica smještena je na samom ulazu u stan. Hodnik smo spojili s kuhinjom tako da se u produžetku visokih kuhinjskih elemenata nalazi ormar koji seže sve do ulaznog prostora. Izdvojen je i jedan mali dio stambenog prostora za spremište.

stan

Kuhinja je zamišljena kao igra materijalima i bojama, pa smo osmislili kombinaciju otvorenih i zatvorenih gornjih elemenata. Vlasnica nije željela klasičnu blagovaonicu, stoga smo se oslonili na dva višenamjenska elementa koji se u trenu pretvaraju u šank za uživanje u jutarnjoj kavi ili pak klasični stol za više osoba kada su smješteni u središtu kuhinjske zone.

stan

Važan element interijera svakako je i rasvjeta. Za rasvjetno tijelo u dnevnom boravku nismo odabrali klasičnu stropnu lampu, već je odluka pala na upečatljiviji model, Flosovu "Aim" visilicu. Bijeli razigrani luster te samostojeća lampa koja bojama i materijalima prati policu i tapetu, idealno su se uklopili u interijer.

stan

stan

stan

stan

stan

Web: http://www.indizajn.rtl.hr/

Related articles

Buro 24/7 Selection

više