Search

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu

Jednostavno, pročišćeno, svježe

Tekst: Tina Kovačiček

Image: John Pavlish

Ugodan i topao interijer s pogledom na jezero i umirujuće golf terene

S obzirom na tempo prosječnog modernog čovjeka, odlazak kući podrazumijeva bijeg u udobnost, mir i manju brzinu. A ukoliko govorimo o najljepšim dijelovima Zagreba gdje možete pronaći taj mir onda je to definitivno područje uz rijeku Savu. Posljednjih nekoliko godina jugo-zapadni dio grada uz Savu oživio je uz Golf & Country Club Zagreb, a sada se tamo nalazi i niz luksuznih životnih oaza. Jedna od njih, i to prva u nizu je ova šarmantno uređena kuća namijenjena za iznajmljivanje.

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 1)

Zanimljiva je i činjenica da uređenje interijera potpisuje Petra Kurtela, koja se u ovoj privremenoj ulozi našla sasvim slučajno, na molbu prijatelja. Uređenje kuće dovršeno je ljetos, a osnovna ideja bila je minimalizam i udobnost s kojima želite živjeti. Jednostavan, prozračan i svijetao prostor odlike su interijera u kojem prevladavaju toplo drvo u kombinaciji s hladnijim materijalima poput inoksa, mesinga i željeza. Sav namještaj od drva rađen je po mjeri, a potpisuje ga tvrtka Filst, dok je za izradu detalja od inoksa zaslužna tvrtka Kuper d.o.o.

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 2)

U 120 kvadratnih metara prostorije su razmještene u prizemlju te na prvom katu. Prizemlje je rezervirano za predsoblje, kuhinju te druženja u blagavaonici i dnevnom boravku iz kojeg se izlazi na prekrasnu ljetnu terasu. Kako je kuća smještena na golf terenima pogled puca na umjetno jezero i umirujuće zelenilo terena. Gornji kat kuće čine čak tri spavaće sobe, šarmantne dvije kupaonice i balkon.

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 3)

Minimalizmu i jednostavnosti uspješno se suprotstavljaju detalji živih boja unoseći osobnost i živost. Namještaj rađen po mjeri savršeno upotpunjavaju detalji koje je Petra pronašla obilazeći različite buvljake i odlagališta glomaznog otpada, a šarene tapete iz kupaonice stigle su čak iz Ukrajine. Detalji poput bijelih lampi dio su namještaja stare škole. Posebno mjesto zauzimaju i umjetničke slike na zidovima koje potpisuju umjetnice Nina Ivančić, Nina Kurtela i Tisja Kljaković. Kuća je idealan spoj jednostavnosti i zanimljvih retro detalja koji čine interijer vrlo šarmantnim.

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 4)

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 5)

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 6)

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 7)

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 8)

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 9)

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 10)

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 11)

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 12)

Šarmantna zagrebačka kuća uz rijeku Savu (фото 13)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više