Traži

Savršena mala kuća koja se stopila s prirodom

Savršena mala kuća koja se stopila s prirodom

Studio Granda


Fotografija: Studiogranda.is

Na Islandu smo pronašli genijalan projekt kuće koja svojom pozicijom, izvedbom i okolinom u koju je uklopljena opravdano plijeni pažnju

Danas definitivno postoje arhitektonski projekti koji nas iznova mogu fascinirati i oduševiti taman kada smo pomislili da smo već sve vidjeli. Ovaj je upravo takav, a riječ je o kući čiji sjajan projekt potpisuje Studio Granda, a koja se nalazi u Reykjaviku na Islandu. Ovaj famozan objekt sjajno se stopio s prirodom i ambijentom u kojem se nalazi, a to je doslovno usred ničega i prostire se na 68 četvornih metara. Riječ je o reinterpretaciji, točnije modernoj verziji tradicionalne islandske kućice koja je u ovom slučaju zbog svoje konstrukcije i forme postala sastavni dio prirode, odnosno kao da je oduvijek bila dio nje.


Kuća je tako pozicionirana da su dva zida u biti naslonjena na prirodne stijene, dok su ostali zidovi definirani i načinjeni od stakla kako bi vlasnici kuće mogli maksimalno iskoristiti doticaj s prekrasnom okolinom kojom su okruženi. Interijer je uređen vrlo bazično i jednostavno, a kombinacija materijala koja prevladava su granit i drvo, a cijeli prostor je podijeljen na mini jedinice kako bi sve potrebne i osnovne zone bile zastupljene. I iako kućica već ima definiran dnevni boravak, činjenica je da se on vrlo lako i u svakom trenutku može proširiti, jer kvadratura ovdje u pravilu ne mora biti striktno definirana, što je jasno samo po sebi.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor